В съвремието ние сме буквално затрупани от най-различни видове храни

...
В съвремието ние сме буквално затрупани от най-различни видове храни
Коментари Харесай

Не е за вярване, но 5 храни могат да съдържат НЕФТ

В съвремието ние сме безусловно затрупани от най-различни типове храни и изкушения, които се усилват всекидневно. Но за жалост огромна част от тях са изцяло изкуствени и даже направени благодарение на субстанции като петрол. За да се задържим по-дълго време здрави, несъмнено би трябвало да внимаваме какво гълтаме и да се интересуваме от състава на всяка непозната храна, а даже и на към този момент познатите ни, тъй като даже не допускаме, че някои от тях съдържат петрол в състава си. Нека забележим кои са 5 такива храни:

Дъвките

Всички обичаме дъвките и прибягваме постоянно до тях, когато сме на открито и имаме потребност от ободряване на дъха или след консумация на храни с по-натрапчив мирис. Но знаехте ли, че те са основани от петролни артикули? В основата на дъвката се крият субстанции като полиетилен, смола, парафин и други А с цел да придобият цвят и усет също са основани от нездравословно масло. Дъвките не могат да се разграждат, което значи, че не са нездравословни единствено за нашия организъм, само че и за природата. Помислете добре преди да прибегнете още веднъж към тях, или се поинтересувайте от състава на обособените марки дъвки и изберете допустимо най-щадящите.
Защо дъвките са рискови?
Проучване на специалисти от Дания потвърждава вредата от дъвките. Те са разкрили в състава им добавки, които могат да бъдат рискови за човешкото...
Прочети повече
Близалките

Със сигурност ви е направило усещане какъв брой кондензиран цвят и усет имат близалките, а това сигурно няма по какъв начин да се реализира по изцяло естествен метод. Използваните оцветители и консерванти имат синтетична основа, като хранителния парафин и черното масло. Тези съединения откриваме и в редица сладкиши и бонбони на пазара.

Продукти с ванилов усет

Сладкиши, питиета, сладоледи – най-малко един път в живота си сме консумирали сходни артикули с усет на ванилия. Те са направени обаче благодарение на синтетичен ванилин, който се подготвя от рафинирани в масло артикули. Ванилинът в огромни количества може даже да е отровен, само че е на практика невероятно човек да погълне толкоз огромно количество от него за ден, с цел да се натрови и да пострада от резултата му. 
Деца в болница след подозрения за отравяне с дъвки
Няколко деца от 78-о учебно заведение " Христо Смирненски " в Банкя са в токсикологията в " Пирогов " със подозрение за отравяне с дъвки, оповестиха от...
Прочети повече
Чипсове и солени произведения

Любимите на всички деца, а и на доста възрастни чипсове, снаксове, бисквити и други също са приготвени от синетичен артикул – олестра, която пък от своя страна е основана от минерално масло, създадено от петрол. Организмът ни не може да разгради синтетичната олестра и тя се изхвърля от тялото непроменена, само че има и риск от полепване по червата и оставането и там вечно.

Аспирин

Аспиринът не е храна, само че пък е прочут лекарствен артикул, употребен от доста хора. Колкото и необичайно да ви звучи, то също се създава от петрол – салициловата киселина се създава от фенол още отпреди към 2 века. 

Още от ЛЮБОПИТНО:
Рейтинг: от. Гласували общо: консуматори
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР