В съвременния свят сме заобиколени от пици, бургери, дюнери и

...
В съвременния свят сме заобиколени от пици, бургери, дюнери и
Коментари Харесай

Топ 7 на най-отблъскващите храни от цял свят

В актуалния свят сме заобиколени от пици, бургери, дюнери и дотолкоз сме привикнали с тях, че не позволяваме по какъв начин в някои екзотични страни съществуват и по-различни кулинарни специалитети. Но, да има места, където се похапват инсекти или гризачи. В началото допустимо сходни блюда да ни се сторят отблъскващи, само че повярвайте, би трябвало да се опитат най-малко един път, тъй като носят в себе си духа на доста остарели обичаи и поверия. Ето и някои от тези забележителни блюда:

1. Крекери с оси

Източноазиатците обичат своите инсекти. Този японски хранителен артикул от Wasp Crackers е тъкмо това, което си мислите. Осите се хващат, варят се, изсушават се и по-късно просто се смесват с нормално тесто или тесто за бисквити.

2. Хагис

 Хагис

Не всички екзотични храни са от Изток. Някои странни хранителни артикули от Европа също могат да ви шокират поради съставките си. Хагис е ядене от Шотландия. Това е солен пудинг, съдържаща овчи черен дроб, сърце и бял дроб. Тази примес се овкусява с подправки и се тъпче в овчи корем.

3. Балут

 Балут

Балут е ядене, което се сервира главно във Филипините и съставлява оплодено яйце от патица. То се сервира с дупка и съдържа ембрионален ембрион.

4. Дуриан

 Дуриан

Дуриан е плод, който е много сладостен, с доста мощна и неприятна миризма. Плодовете могат да се ядат сурови или да се употребяват, с цел да се вършат разнообразни ястия.

5. Сърце на кобра

Сърцето на кобра е нещо извънредно за ястие, само че някои хора във Виетнам го похапват. Виетнамците ядат сърцето на живата кобра сурово.

 Мозък

6. Маймунски мозък

Маймунският мозък се яде в Китай и други азиатски страни. Мозъкът се подготвя с подправки или се яде недопечен. Твърди се, че мозъкът на маймуната може да излекува еректилната дисфункция, само че в действителност яденето е доста рисково и има доста опасности за здравето.

 Казу Марзу

7. Казу Марзу

Доста непривлекателно ядене от италианската кухня. Това е тип сирене от овче мляко, което съдържа ларви на живи инсекти.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР