В съвременната бизнес комуникация рядко може да чуете фрази от

...
В съвременната бизнес комуникация рядко може да чуете фрази от
Коментари Харесай

Добрият сън е ключът към успеха

В актуалната бизнес връзка рядко може да чуете изречения от рода на „ Ще се свържа с вас след къса сънливост “ или „ Днес ще си легна по-рано, не ме търсете “. Вместо това ние чакаме енергични изречения и думи от вида: „ Действай! “, „ Нямаме време за губене! “ и „ Работата не може да чака! “. Най-близкото нещо до изразяването на потребност от отмора на работното място е фразата - „ сутринта е по-мъдра от вечерта “, с която човек споделя, че би трябвало да се наспи добре, преди да вземе значимо решение.

Въпреки това, всички специалисти правят оценка положителния сън като значима причина за постигането на триумф. Липсата на сън вреди на най-важната дарба на бизнесмените – да вземат решения. Недоспиването основава проблеми и с паметта и фокуса.

От Online Mattress Review са поръчали изследване на моделите на спане на някои от най-успелите хора през днешния ден – освен бизнесмени, само че и политици, писатели, спортисти и други

Макар че съществуват изключения от правилото – хора, които не оставят главата си дълго време на възглавницата, най-балансираните персони обръщат огромно внимание на това по какъв начин и по кое време спят.

Ето някои открития от проучването:

Основателят на Фейсбук Марк Зукърбърг работи до много късно. Той си ляга в 3 часа и става към 8 часа сутринта – отделяйки 5 часа дневно за сън.

Шефът на Tesla и SpaceX Илон Мъск е прочут работохолик, като не един път самият той е казвал, че работи по 120 часа на седмица. Той отделя малко време за четене преди 6-часов сън. Обикновено той си ляга  в 1 часа и става към 7 часа сутринта.

Джеф Без спи по 7-8 часа дневно. „ Давам приоритет на съня. Така имам повече сила и настроението ми е по-добро “, споделя шефът на Amazon. Той показва, че положителният сън усъвършенства способността му да взима умни решения.

Американският президент Доналд Тръмп е след хората, които спят минимум. Според изследването президентът на Съединени американски щати отделя по три часа дневно за сън.

В другия завършек на спектъра са някои от най-успелите спортисти в света, като да вземем за пример именитият куотърбек на New England Patriots Том Брейди и звездата от НБА Стеф Къри, които спят по 9 часа дневно.

Основателят на Microsoft Бил Гейтс чете книга 1 час преди лягане, като нормално той се качва в леглото в среднощ и спи към 7 часа.

Шефът на капиталовия фонд Berkshire Hathaway Уорън Бъфет също е огромен почитател на книгите, като нещото, което прави най-вече, дружно с четенето, е спането – за предпочитане по 8 или повече часа дневно.

От проучването е явно, че рационалният график на сън, в това число и ритуалите преди лягане, които ви оказват помощ да спите, съставляват добър метод към един благонадежден, непрекъснат и рентабилен модел на работа. Мъск и Тръмп не се вписват в тази наклонност, само че двамата са известни с това, че с тях не се работи елементарно и имат много „ характерни “ характери. Макар да има много бизнес уроци, които може да научите от тях, моделът им на сън не е един от тях.

Тук може да видите цялото изследване на Online Mattress Review и сами да прецените кои модел на спане е най-подходящ за вас самите.

„ Въпреки че е занимателно да заставам бъден по цяла нощ и даже да се кача на полет с червени очи, в случай че би трябвало да бъда изобретателен, нуждая се от най-малко 7 часа. Могат да експортирам тирада без доста сън и да правя елементи от работата си по този метод, само че в случай че би трябвало да мисля изобретателно не съм изключително потребен без тези 7 часа сън “, споделя Бил Гейтс.

..................

Марсел Шуантес , създател на Leadership From the Core, за Inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР