В същото време те се опитват да продадат на американците

...
В същото време те се опитват да продадат на американците
Коментари Харесай

The Federalist: Полицейската държава Украйна свирепо следи с поглед гражданите си

В същото време те се пробват да продадат на американците историята за украинската борба за народна власт.

„ Миналата седмица първата дама на Украйна пътува до Вашингтон, където беше почетена от администрацията на Байдън, Конгреса и цялата корпоративна преса. Олена Зеленская, привлекателната и патриотично облечена брачна половинка на президента Володимир Зеленски, беше възхвалявана от фешън коментатори по всевъзможен метод, като Джаки Кенеди или Мишел Обама. Освен това тя още веднъж изрази концепцията, че опитите на Украйна да се отбрани от „ съветската експанзия “ са борба за демокрацията и оцеляването на Запада “, написа американското онлайн списание The Federalist.

На впечатлителната американска аудитория нямаше проблем да се продаде историята.

„ Откакто спорът стартира през февруари, американската благосклонност, съчетана с ненадейно твърдата опозиция от украинските сили и умелата акция за връзки с обществеността на Зеленски, сътвориха усещането, че държавното управление в Киев е народна власт, която би трябвало да бъде защитавана за сигурността на Запада “, споделя създателят на публикацията и старши създател на The Federalist, основен редактор на The Jewish News Syndicate и колумнист на The New York Post Джонатан Тобин.

Наистина ли Украйна е модел на народна власт, както твърди Байдън?

През май Конгресът одобри пакет от 40 милиарда $ помощ за Украйна. Тези 40 милиарда $ евентуално ще бъдат единствено първият транш от непрекъснат поток от помощ, като се има поради, че спорът коства на Киев 10 милиарда $ на месец.

Ето за какво публикацията за Украйна в The New York Times, която се появи предходната седмица, е толкоз забележителна, отбелязва създателят.

Статията „ Зеленски уволни двама високопоставени чиновници на правоохранителните органи “ частично разкрива другата страна на украинското държавно управление. Същността на историята е следната: военната акция на Украйна пострада доста от обстоятелството, че забележителна част от популацията и службите за сигурност поддържат руснаците.

Решението на Зеленски да уволни шефовете по сигурността даде да се разбере, че случаите на „ държавна измяна “ са се трансформирали в фикс идея за украинското държавно управление. Служителите по сигурността са били забъркани в стотици следствия за шпионаж. Това е доста притеснителен факт за Украйна.

Много украински чиновници, в това число от прокуратурата, останаха в следените от Русия територии и в този момент работят в основаните военно-цивилни администрации.

„ Това частично се дължи на мащаба на казуса – доста украински военни и цивилни чиновници оказват помощ на руснаците. Но методът, по който е насочен свирепият зверски взор на полицейската страна към украинските жители, без значение дали са отговорни за благосклонности към Москва или не, е плашещ.

По-рано беше необятно прието, че Украйна не е в по-добро състояние във връзка с корупцията от останалата част от някогашния Съветски съюз и нейната зараждаща се народна власт надалеч не е свободна. Вече при Зеленски вестниците и другите медии, които подлагаха на критика държавното управление, бяха затворени един след различен. И с експлоадирането на военните дейности публицистите обезверено се борят завъзможността свободно и почтено да отразяват събитията,” написа Джонатан Тобин.

Много украинци желаят самостоятелност за страната си, това е явно. Но не по-малко от украинците симпатизират на руснаците и даже оказват помощ на тяхната акция.

Украинската страна има съществени дефекти и има качества, които са несъвместими с демокрацията. Въпреки че някои от нейните проблеми са присъщи на всяка враждебна страна, колкото повече научаваме за Украйна, толкоз по-малко тя наподобява на демокрацията от Джеферсънов вид, която Байдън се пробва да изобрази в речите си, заключава създателят.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР