В САЩ външнополитическите действия нямат същия отзвук във вътрешната политика

...
В САЩ външнополитическите действия нямат същия отзвук във вътрешната политика
Коментари Харесай

Христофор Караджов: За Путин е важно да покаже мускули пред Америка, за Байдън - не чак толкова

В Съединени американски щати външнополитическите дейности нямат същия отзив във вътрешната политика и даже Байдън да реализира най-големия триумф зад граница, това няма да повлияе доста на ниския му рейтинг сега. Това разясни в изявление за БНР Христофор Караджов, учител в Калифорнийския университет и сътрудник на БНР в Съединени американски щати.

„ Притеснението от инфлацията, стопанска система, цените на бензина – това са тематиките, които вълнуват американците. “

По думите му в това отношение двамата президенти се разграничават и до момента в който за Путин е значимо „ да покаже мускули пред Америка “, то за Байдън това не е чак толкоз значимо.

„ Твърдостта на Путин към Запада оказва помощ да бъде нормализирана и укрепена неговата власт в Русия. Това е един от главните козове на Путин “, добави преподавателят.

Караджов изрази вяра борбата сред Москва и Вашингтон да бъде управляема. Той уточни, че съветските войски край границата с Украйна към този момент са много разгърнати и по някои оценки са подготвени за военни дейности.

„ Доколко това е просто дрънчене на оръжие и потупване по кобурите, е обособен въпрос. Но руснаците са в положение да употребят военна мощ. “

„ На човешко равнище двамата не изпитват огромна благосклонност един към различен, само че въпреки всичко са водачи на двете най-големи нуклеарни страни в света “, означи Караджов в предаването „ Преди всички “.

„ Не е напълно ясно какво желае Москва от Украйна. Разговорите да се спре разширението на НАТО не са напълно съществени “, счита Христофор Караджов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР