В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора,

...
В САЩ няма място за неонацисти, за расизъм и хора,
Коментари Харесай

Иванка Тръмп: В САЩ няма място за неонацисти и расисти

В Съединени американски щати няма място за неонацисти, за расизъм и хора, пропагандиращи предимство на бялата раса, написа в Туитър дъщерята на президента Доналд Тръмп, Иванка, няколко часа преди протест на така наречен супремасисти във Вашингтон, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Мнозина укоряват президента Тръмп, че не осъди изрично тези групи след събитията на 12 август 2017 година в град Шарлотсвил, щата Вирджиния, годишнината от които крайнодесни стачкуващи се готвят да отбележат през днешния ден в американската столица.

"Преди година в Шарлотсвил станахме очевидци на отвратителна проява на ненавист, расизъм, непоносимост и принуждение ", написа Иванка Тръмп в Туитър. Американците са благословени да живеят в страна, която пази свободите, свободата на словото и разнообразието на мненията, само че в нашата велика страна няма място за бели супремасисти, за расизъм и неонацизъм. Вместо да се нападаме, раздирани от злоба, расизъм и принуждение, можем да се извисяваме взаимно, означи тя.

В пост в Туитър през вчерашния ден Доналд Тръмп съобщи, че "осъжда всички типове расизъм и прояви на принуждение ", без да назове крайнодесните, неонацизма или белите супремасисти.

При събитията в Шарлотсвил преди година президентът сподели, че "има свестни хора и от двете страни " и даже упрекна антифашистките деятели, че са предизвикали стачкуващите, с което провокира вълна от рецензии.

На този ден предходната година след конфликти неонацистки симпатизант се вряза с кола в група участници в антирасистки митинг, при което умъртви 32-годишна жена и рани 19 души.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР