В САЩ не е имало по-голямо масово убийство в училище.

...
В САЩ не е имало по-голямо масово убийство в училище.
Коментари Харесай

Най-голямото масово убийство в училище, за което Америка е забравила

В Съединени американски щати не е имало по-голямо всеобщо ликвидиране в учебно заведение. Когато терористите ударят, за това се приказва със седмици. Медиите отразяват тези събития постоянно, от време на време даже с месеци и години.

За най-голямото всеобщо ликвидиране на възпитаници в американската история обаче не се приказва, даже малко американци са чували за него. Случва се на 18 май 1927г в Бат, Мичиган.

45 души, измежду които 38 деца, умират в този ден, тъй като Андрю Кехоу е смутен от локалните налози.

Далечно възприятие

С не повече от 300 поданици по това време, Бат е малко мичиганско градче, където всички се познават. Било известно, че Андрю Кехоу е странна птица.

Той в никакъв случай не притегля вниманието. Независимо за какъв брой положителни другари се имат хората с него, те постоянно имат едно възприятие на отчуждение.

Носят се и митове за агресивността на 55-годишния мъж. Някои споделят, че Кехоу е умъртвил мащехата си, като е развалил газовата й печка. Друга жена твърди, че е прострелял кучето й, а съседите му означават жестокото му отношение към животните във фермата – един път даже пребил кон до гибел.

Често взривявал дънери и скали и държал плевнята и инструментите си маниакално подредени – по-чисти от домовете на множеството хора.

Но даже и с такова необичайно държание, никой в Бат не подозира какво ще се разиграе на 18 май. Нищо такова не се е случвало нито преди, нито по-късно.

Детонацията

Кехоу ненавижда налозите. Причината за това частично е повишението на налозите, с цел да се заплати за новото учебно заведение в града. Закъсняващ с заплащането, той получава уведомление от банката и е изправен пред риска да изгуби фермата си.

Като умел електричар, Кехоу е нает на работа в учебното заведение и стартира да крои своето възмездие.

Натъпква мазето на учебното заведение със стотици килограми динамит, посипва към тях барут, след което свързва батерия и настройва часовник за 8:45ч сутринта.

В деня преди гърмежа, първокласничка звъни на Кехоу по телефона, с цел да попита дали може да употребява фермата му за пикник. Той й дава отговор, че „ в случай че желае пикник, по-добре да го направи в този момент “.

На идната заран, тъкмо в 8:45, половината учебно заведение излетява във въздуха.

Домът на Кехоу също е погубен. Той го е минирал със комплицирана система от динамит, обвързвана към уличните телефонни линии. По-късно управляващите откриват брачната половинка му вързана за маса.

След като и двете здания са погълнати от пламъците, Кехоу се качва в колата си и потегля към учебното заведение. Приближавайки се до загрижените възпитаници и избавителни екипи, той взривява колата си – също цялостна с експлозиви – като убива себе си и още няколко души.

Унищожението

Полицията открива комплицираните механизми, съединени от Кехоу. Намират също доста необработен динамит и туба с бензин под останалата част от постройката, което значи, че проектът е бил да взриви цялото учебно заведение.

Следователите са уверени, че за планирането на всичко това са били нужни месеци и единствено един „,маниак “ е кадърен на това.

Загрижени и съпричастни с банкрутиралия град, хора се изсипват от цялата страна. Но след три дни отразяване в медиите, хората стартират да оставят случилото се на назад във времето.

Америка през 1927г – както доста американци през днешния ден – бърза да пропусне задълбочените разбори, приемайки концепцията, че всеки кадърен на сходно нещо е просто откачен; че злото у терориста е необяснимо и неизбежно.

Само че самият Кехоу е мислел друго. Няколко дни по-късно на оградата на фермата му е открита табелка с надпис: „ Престъпници се основават, не се раждат. “

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР