В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу COVID-19, предадоха

...
В САЩ днес започна ваксинацията на населението срещу COVID-19, предадоха
Коментари Харесай

И в САЩ започна ваксинацията срещу COVID-19, първият имунизиран е медицинска сестра

В Съединени американски щати през днешния ден стартира имунизацията на популацията против COVID-19, предадоха международните организации.

Асошиейтед прес отбелязва, че това е най-масовата имунизационна акция в историята на страната, заяви Българска телеграфна агенция.

Ройтерс дефинира нейното начало като преломен миг в напъните за възпиране на смъртоносния вирус. Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, с най-вече инфектирани (повече от 16 милиона и 257 хиляди) и умряли (над 299 хиляди).

Ваксинацията стартира измежду медицински служащи. Първият имунизиран човек в Съединени американски щати е Сандра Линдзи, здравна сестра в интензивно поделение. Тя бе имунизирана в Еврейския медицински център на Лонг Айлънд, заяви губернаторът на щата Ню Йорк Андрю Куомо.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп приветства началото на имунизационната акция.

" Първа приложена ваксина. Поздравления за Съединените щати, поздравления за СВЕТА! ", написа той в Туитър, откакто от началото на пандемията неглижираше обстановката и даже постоянно отхвърляше да носи маска.

Днес ще стартира имунизацията на популацията и в прилежаща Канада. Първа обаче стана Англия, където това се случи още предходната седмица.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР