В Сърбия избухна огромен скандал, след като на пазара се

...
В Сърбия избухна огромен скандал, след като на пазара се
Коментари Харесай

В Сърбия избухна скандал заради тениски за клането в Сребреница

В Сърбия избухна голям скандал, откакто на пазара се появиха за продажба суичъри и тениски с надписи, която величаят геноцида в Сребреница, довел до избиването на над 8000 мъже и деца от босненските сърби.

Върху суичърите и тениските е изписано " Нож, жица и Сребреница ". Това са слогани, които се употребяват от сръбските националисти и футболните хулигани в Република Сръбска и самата Сърбия.

" Това е чудовищно! Само при загатна за избитите почтени 8372 души в Сребреница се питаме дали изобщо това са човешки същества, които са ушили тези суичъри и тениски ", сподели известният сръбски публицист Динко Грухонич, представен от БГНЕС. Пред локалния портал " Нова " той изрази учудването по какъв начин " изобщо е допустимо някой да носи облекла с сходни надписи ".

" Става въпрос за една профашистка общественост в Сърбия. Това са отломките от радикалната партия. През последните девет години президентът Александър Вучич направи ужасяващо замърсяване на обществото. Обществото ни е удушено в ментален, културен, политически и ценностен смисъл ", разяснява социологът Весна Пушич.

На пазара има и облекла с лика на един от най-големите военнопрестъпници - Желко Ражнятович- Аркан, който бе погубен в центъра на Белград преди над 20 година Той бе брачен партньор на чалга-звездата Цеца Величкович-Ражнятович. Върху суичърите Аркан е изобразен по какъв начин в едната ръка държи тигър, а в другата пушка.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР