В Съединените щати стотици семейства са подали колективен иск срещу

...
В Съединените щати стотици семейства са подали колективен иск срещу
Коментари Харесай

Знаете ли как да ограничите достъпа на децата си до определени социални мрежи?

В Съединените щати стотици фамилии са подали групов иск против софтуерните колоси поради наличие, което излага децата на риск. Мобилните устройства и приложенията от дълго време са част от всекидневието даже и на най-малките.

" Кратките клипчета знае да си ги пуска, YouTube на тв приемника също си зарежда. В днешно време няма по какъв начин да го държиш и напълно стеснен ", сподели Веселина Антонова пред bTV.

Интернет обаче елементарно може да трансформира екранното време от развлечение в неприятна или даже застрашаваща обстановка, предизвестяват експерти.

" Онлайн тормоз, попадане на неуместно наличие и диалози с непознати, което води до онлайн полова употреба ", сподели Антоанета Василева, която е координатор на консултативната линия за безвреден интернет.

Само през тази година на телефона на националния център за безвреден интернет са подадени над 30 000 сигнала - 95% от тях са със полов подтекст. Един от методите да ограничите достъпа на децата си до избрани обществени мрежи е посредством приложение за наставнически надзор.

Ако въпреки всичко детето ви е потърпевшо в мрежата и се наложи да потърсите правна помощ, юристи поучават да съберете задоволително доказателства - като скрийншотове да вземем за пример.

" Подаване на сигнал към админите на съответната обществена мрежа. Това също може да се предприеме като деяние от самия родител ", сподели юрист доктор Петя Стоевска.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР