В съда се завеждат стотици дела от близки на загинали

...
В съда се завеждат стотици дела от близки на загинали
Коментари Харесай

Предстоящи изплащания на обезщетения вдигат цената на Гражданска отговорност

В съда се завеждат стотици каузи от близки на починали при произшествия, които претендират за отплата за моралните си болки и премеждия. Така Нина Колчакова от Асоциацията на застрахователите в България стимулира пред Нова телевизия повишаването на наложителната застраховка " Гражданска отговорност ".

Проерка на www.insmarket.bg откри, че по-голямата част от застрахователните компании са вдигнали чуствително цените на " Гражданска отговорност " от началото на годината.

" Гражданска отговорност " е обществен държавен инструмент за компенсиране на невиновно потърпевшите лица на пътя. Застрахователите не се възползват от никакъв скок, държат цените на задоволително ниско равнище с цел да могат жителите да я купят ", сподели представителят на сектора. Eдновременно с това тя акцентира, че в България така наречен щетимост е една от най-високите в Европа, тъй че няма по какъв начин цената на полицата да е ниска.

По думите й застрахователите биха могли да са по-активни в просветителни компании и да търсят регресна отговорност от отговорните за пътно-транспортните катастрофи, причина за които може да бъде, да вземем за пример, неприятната инфраструктура. Колчакова напомни настояването на застрахователите за въвеждането на системата бонус - малус, която има нулев резултат за фирмите, само че работи дисциплиниращо на водачите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР