В събота от френския град Ним стартира 72-ата колоездачна обиколка

...
В събота от френския град Ним стартира 72-ата колоездачна обиколка
Коментари Харесай

Започва La Vuelta – последната и най-интересна за годината голяма колоездачна обиколка

В събота от френския град Ним започва 72-ата колоездачна обиколка на Испания. Последният за годината огромен тур още веднъж дава обещание да бъде най-интересната от трите огромни обиколки както поради своя профил, по този начин и поради огромния брой любимци, стремящи се към местата на почетната стълбичка. Феновете на велосипедния спорт ще могат да проследят конкуренцията от 19 август до 10 септември онлайн по Евроспорт - Домът на колоезденето.

Общата дължина на La Vuelta е 3324 км, разграничени в един екипен и един самостоятелен часовник, пет равнинни, осем полупланински и пет планински стадия. Профилът на обиколката е очебийно ориентиран към същинските катерачи и е един от тежките в цялата история на надпреварата.
Ключовите стадии се чакат да бъдат 3-ти, 11-ти, 15-ти, 16-ти (равнинен самостоятелен часовник от 40 км незабавно след втория почивен ден) и 20-ти, който въпреки да е единствено 117 км в последните 60 включва две височини от първа категория пред и спиращия дъха Англиру.

За главен фоворит за продобиване на „ Вуелта " -та е апетитен четирикратният победител в „ Тур дьо Франс " Крис Фрум, който ще се опита да стане първият колоездач в историята, спечелил в една година както „ Тур " -а, по този начин и Обиколката на Испания, откогато двете надпревари се организират в този ред. Трикратният победител в обиколката Алберто Кантадор разгласи, че това ще е неговото последно съревнование като експерт и ще се стреми към допустимо най-хубаво показване пред родните почитатели. Контадор е и единственият колоездач от тазгодишните участници, побеждавал Крис Фрум в огромна обиколка, в която британецът не се е отказал преди финала. Сред любимците личат и имената на други двама някогашни спечелили в надпреварата - Винченцо Нибали и Фабио Ару. Място на почетната стълбичка ще търсят още Ромен Барде, Естебан Чавес, двамата братя Йейтс както и Рафал Майка. Очаква ни най-вълнуващото и оспорвано колоездачно съревнование за годината!

Евгени Ставрев

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР