В събота е последния спектакъл от програмата на Международния фестивал

...
В събота е последния спектакъл от програмата на Международния фестивал
Коментари Харесай

„Черната Кутия“ закрива 16-тото си издание с представление на един от най-интересните артисти на унгарската театрално-танцова сцена – Рита Гоби

В събота е последния театър от програмата на Международния фестивал за спектакъл и актуален танц „ Черната Кутия “ в Пловдив.

Партньори на 16-то фестивално издание са Министерство на културата, Община Пловдив, Италиански културен институт, Посолство на Австрия, Унгарски културен институт, КЦМ 2000 АД, и Драматичен спектакъл Пловдив.

„ Черната Кутия “ се реализира с поддръжката на Община Пловдив като част от Културния календар на града за 2022 година.

На 11 юни от 19 часа в Камерна зала на Драматичен спектакъл Пловдив ще бъде показано ефектното зрелище „ Freestyle “ на един от най-интересните актьори на унгарската театрално-танцова сцена – Rita Góbi. Родена в Нови Сад, Сърбия и приключила Унгарската танцова академия в Будапеща. През 2006 Rita Góbi основава компания Góbi Dance. Оттогава е основала модерни танцови постановки, интерактивни представления за деца и е взела участие в разнообразни интердисциплинарни планове. Работата на Rita Góbi може да се опише като смела, пробна и точно хореографирана. Комбинацията от придвижвания, музика, образни резултати и светлини основават футуристичната атмосфера на нейните осъществявания.

Игралното поле на “ Freestyle “ е оживено от физическото наличие на две героини – Рури и Рита. Това съревнование не е за скорост или за победа. В „ Freestyle “ участничките се борят със личните си тела, а не една с друга.

11 Юни /събота/, 19 ч.

Драматичен Театър Пловдив – Камерна зала

Официално закриване

Freestyle

Компания Rita Góbi Dance – Унгария

Танц: Ruri Mito (JP)/Fanni Esterházy & Rita Góbi

Хореография: Rita Góbi

Музика: Dávid Szegő

Светлинен дизайн: Pavla Beranová (CZ)

Осветител: Péter Kiss

Драматургия: Anna Zsigó

Асистенти продукция: Lena Hashimoto (JP) & Liliána Maros

Креативен продуцент: Ágnes Bakk

с финансовата помощ на: Budapest Spring Festival, Performing Arts Japan, Creative Europe Programme (i-Portunus), Life Long Burning, Workshop Foundation, Sín Culture Centre, MOHA – Orkesztika Foundation, Ministry of Human Resources, National Cultural Fund, The Saison Foundation.

Фото: Péter Peti, Marcell Piti, Bálint Hrotkó

Гостуването се реализира с поддръжката на Унгарски Културен Институт.

Повече информация тук
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР