В събота, 15 септември, в курорта Боровец ще бъде даден

...
В събота, 15 септември, в курорта Боровец ще бъде даден
Коментари Харесай

Balkan Offroad Rallye 2018 стартира в събота

В събота, 15 септември, в курорта Боровец ще бъде даден старт на Balkan Offroad Rallye 2018. Осмото издание на интернационалния офроуд маратон притегля на старта си над 110 спортни машини от цяла Европа – мотоциклети, ATV, бъгита, джипове и камиони. Поне 10 ще са и българските участници в конкуренцията, постоянно наричана „ Балканския Дакар ”.

Маршрутът на тазгодишното съревнование ще бъде най-дългия в историята му досега, с общо 2700 километра, 1700 от които спортни стадии. След Боровец, участниците ще се насочат към Старосел, курорта Дюни и Шкорпиловци, където на 22 септември, на самия бряг на Черно море ще станат ясни спечелилите.



В Старосел, към кервана на офроуд маратона ще се причислят и участниците в третото издание на Balkan Classic Rallye – макадамова конкуренция за исторически рали коли, създадени сред 1962 и 1985 година. Класиките, които нямат право на 4х4 задвижване, ще се преборят с 5 спортни стадия, с обща дължина от 1700 км, по черни и каменисти пътища.



Феновете на автомобилния и мотоциклетния спорт ще могат да наблюдават онлайн състезателите на уеб страниците на надпреварите, а точки за фенове ще бъдат оповестени в обществените мрежи и в профилираната тематика във форума OFFRoad-Bulgaria.com .

Колегите от Авто OFFNews ще са „ на терен ” и ще показват всекидневно вести, репортажи и фрагменти от конкуренцията. Може да следите новините към най-голямото моторспорт събитие в България в рубриката за моторни спортове на auto.offnews.bg
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР