В руския Белгород са открити останките на три дрона, съобщи

...
В руския Белгород са открити останките на три дрона, съобщи
Коментари Харесай

Три дрона рухнаха в руския Белгород. Един от тях се заби в прозорец на апартамент

В съветския Белгород са открити останките на три дрона, заяви губернаторът на Белгородска област Вячеслав Гладков.

" Няма потърпевши, само че има вреди: тук-там са счупени прозорци, има леко развалени коли ", сподели формалният представител.

Кметът на Белгород Валентин Демидов съобщи, че един от трите безпилотни летателни апарата е влетял в прозорец на апартамент. " Хората бяха преместени на безвредно място. На всички беше препоръчано настаняване в хотел, до момента в който службите за сигурност си свършат работата ", добави той.

По думите на Демидов останалите безпилотни самолети са паднали на улицата. В резултат на това три автомобила са били леко развалени.

Според канала в Telegram Mash дроновете са летели към електрическа подстанция, само че са били свалени от съветската система за Противовъздушна отбрана.

От началото на нашествието на Русия в Украйна пограничните общини на Белгородска област са подложени на офанзиви съвсем всекидневно.

В края на януари 2023 година Вячеслав Гладков съобщи, че общо 25 цивилни жители са били убити, а 96 са били ранени при обстрели в Белгородска област на Русия.

Междувременно украинският президент Володимир Зеленски счита, че страната му ще може да се отбрани от съветските офанзиви с дронове, единствено в случай че получи бойни самолети от западните сътрудници. След следващата серия съветски офанзиви електрозахранването на по-голямата част от страната е възобновено.

Ситуацията на фронтовата линия край Бахмут в Украйна става все по-сложна, предизвести Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение. Той още веднъж акцентира, че Украйна се нуждае от съвременни изтребители с цел да отбрани небето от съветските офанзиви с ирански дронове.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР