В Русия започна военен преврат, написа в профила си в

...
В Русия започна военен преврат, написа в профила си в
Коментари Харесай

Пригожин: В Русия започна военен преврат

В Русия стартира боен прелом, написа в профила си в Telegram ръководителят на ЧВК „ Вагнер “ Евгений Пригожин.

В допълнение към изказването си разгласява видео от конфликт сред съветската войска и „ Вагнер “ край Воронеж.

„ Авиацията нанесе удари с ФАБ против Музикантите “, гласи текстът към видеото.

Има и престрелки в региона на Воронеж.

Зенитните оръдия на ЧВК „ Вагнер “ поразяват авиацията на въздушните сили на РФ и смъкват хеликоптер, атакуващ пехотата на „ Вагнер “, се прецизира още в текста.

„ Умоляват се цивилните жители да бъдат извънредно деликатни “, се споделя в обръщението.

Лидерът на частната войска „ Вагнер “ Евгений Пригожин упрекна Министерството на защитата, че е обстрелвало негови позиции и е умъртвило 2 000 бойци от групировката.

Пригожин съобщи, че стартира да си отмъщава и прикани бойците си за тръгнат към Москва в „ Поход за правораздаване “.

Все още не е ясно дали задачата на Пригожин е свалянето на Путин, или дейностите му са резултат от старите разправии на водач на „ Вагнер ” с Министерството на защитата в Москва.

Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти в Австрия, където е от през вчерашния ден.

Във всички случаи в Русия има метеж, революция. Службите да наблюдават процесите в Русия, това е извънредно рисково. Тези групи са единствено на 500 км от наси и са въоръжени, експерти, убийци. Дори след свършването на войната те ще извършват поръчки, по тази причина Министерство на вътрешните работи би трябвало да бъдат извънредно професионални. Реформите да създадат службите по-мощни, а не да си сложиш депутата началник на работа, тъй като искаш всички постове в страната да са единствено на 36 депутата.

Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов във Велико Търново по време на национално заседание на ГЕРБ.

Украинският президентски консултант  Михайло Подоляк съобщи, че в този момент става явен разривът сред съветските елити.

„ Няма по какъв начин нещата да вървят, когато там се преструват, че всичко е наред. Накрая някой ще загуби – или Пригожин или груповият анти-Пригожин, “ сподели Подоляк, като предвижда, че в Русия всичко едвам в този момент стартира да се развива.

От  Европейската комисия  определиха сбито събитията в Русия като „ вътрешни работи “ и допълниха, че наблюдават обстановката.

Полският президент Анджей Дуда  е провел незабавни съвещания с премиера и представители на министерството на защитата поради събитията в Русия. Варшава следи събитията в Русия „ непрекъснато “.

„ Поради обстановката в Русия тази заран организирахме съвещания с министър-председателя и Министерството на защитата, както и със съдружниците. Развитието на събитията оттатък нашата източна граница се следи непрестанно “, написа Дуда в „ Туитър “.

Администрацията на президента на Съединени американски щати Байдън  също следи деликатно обстановката в Русия по отношение на групировката „ Вагнер “.

„ Наблюдаваме обстановката и ще се консултираме със съдружници и сътрудници по отношение на това развиване “, сподели пред NBC News Адам Ходж, представител на Съвета за национална сигурност.

Германското правителство  също следи деликатно събитията, заяви представител на канцлера Олаф Шолц. Германското външно министерство призова пътуващите в Русия да не посещават центъра на Москва, както и южния град Ростов заради събитията, които се развиват в страната от нощес. Хората би трябвало да стоят настрани от военните обекти и да следват категорично разпорежданията на съветските сили за сигурност, допълват от Берлин.

В същия звук е реакцията и на  Париж . От Елисейския замък акцентират, че вниманието им остава ориентирано към поддръжката за Украйна.

От  британското външно министерство  предупредиха, че има заплаха от нарушение на публичния ред, след дейностите на частите на частната съветска компания „ Вагнер “ на съветска територия.  Остава в действие рекомендацията на Лондон да не се пътува до Русия. Според английското министерство на защитата, страната е изправена пред най-сериозните провокации в региона на сигурността напоследък. Отбелязва се, че през идващите часове решаваща ще бъде лоялността на съветските сили за сигурност и изключително на Националната армия.
Правителството на  Естония  стегна ограниченията за сигурност по границата си с Русия и прикани жителите си да не пътуват за прилежащата страна. Естонският министър председател Кая Калас увери сънародниците си, че „ директна заплаха “ за самата Естония няма.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР