В Русия, Израел и САЩса открити единични случаи на разновидност

...
В Русия, Израел и САЩса открити единични случаи на разновидност
Коментари Харесай

Откриха разновидност на Делта варианта в САЩ, Израел и Русия

В Русия, Израел и Съединени американски щати са открити единични случаи на вариация на разновидността Делта. Става дума за AY.4.2, именуван още Делта плюс.

Центърът за надзор и предварителна защита на болесттите е разкрил към десетина такива случая с тази вариация на разновидността Делта.

В Русия също са открити единични случаи на новия вид на ковид AY.4.2 - вариация на разновидността Делта. Това заяви пред публицисти Камил Хафизов, началник на научна група в Централния научноизследователски институт по епидемиология към федералната организация Роспотребнадзор, съобщи ТАСС.

Вариантът AY.4.2, открит в началото във Англия, съгласно английски учени е един от 45-те подвида на разновидността Делта. Според Франсоа Балу, шеф на института по генетика към Лондонския академични лицей, новата вариация е по-заразна и може да се популяризира с 10-15 % по-бързо от Делта.

Вариантът AY.4.2 може последователно да стартира да измества " остарялата " Делта, само че това надали ще стане по този начин стремглаво, както самата Делта измести преди време останалите разновидности, разяснява Хафизов.

" Откриването на нова вариация, несъмнено, е значимо да се следи, само че това не значи, че става дума за идващия вид, който ще измести Делта ", сподели по-рано авторитетният английски академик Андрю Полард . Той е началник на научната група по проучване на имунизациите в Оксфордския университет.

Един притежател на новия подвариант може да болести 9 души едновременно. Освен това признаците на заболяването се появяват по-бързо, показаха съветски специалисти. Повече заболели, в сравнение с в тази ситуация с предходни разновидности, развиват приблизително тежка, тежка и извънредно тежка форма на COVID-19. Боледуват към този момент и деца, означи Андрей Малявин, основен извънщатен пулмолог за Централния федерален окръг към съветското здравно министерство.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР