В Русе продължава цикълът от гала-спектакли с млади оперни звезди

...
В Русе продължава цикълът от гала-спектакли с млади оперни звезди
Коментари Харесай

Гала-спектакъл на Турандот на сцената на Доходното здание в Русе

В Русе продължава цикълът от гала-спектакли с млади оперни звезди от България и Европа. Тази вечер Държавната опера показа „ Турандот ” в Доходното здание в Русе.

Русе

Диригент на гала-спектакъла е Давид Кришенци. В ролята на „ Турандот ” е солистката на Софийската опера и балет Баясгалан Дашням. Тя е възпитаничка на Гена Димитрова. Останалите имена, събрани на русенска сцена, също са измежду най-изявените в Европа.
Иван Кюркчиев - шеф на Държавна опера - Русе
„ Имаме тенор - Марио Маланини в ролята на Калаф, който в последните 20 години всеки сезон е солист на Миланската канара. Диригент е маестро Давид Кришенци, който е основен диригент на операта в Кайро, основен диригент в операта в Клуж, а от наесен е основен диригент на операта в Дюселдорф. ”
Режисьор на постановката е Нина Найденова - шеф на Пловдивската опера, а хореограф на спектакъла е Боряна Сечанова, свързала кариерата си с балет „ Арабеск ”.

Ценителите на оперното изкуство ще могат да видят още веднъж на русенска сцена „ Турандот ” с този актьорски състав напролет на идната година.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР