В Русе представиха иновативна облачна услуга, откриваща пропуските при превенция,

...
В Русе представиха иновативна облачна услуга, откриваща пропуските при превенция,
Коментари Харесай

В Русе представиха иновативна услуга за превенция при кризисни ситуации

В Русе показаха новаторска облачна услуга, откриваща пропуските при предварителна защита, реакция и възобновяване при положение на спешни обстановки, без значение дали става дума за злополучие или повреда. Технологичното решение бе показано в границите на интернационална конференция на Българския червен кръст, която бе открита от регионалния шеф Анатоли Станев. Според него създаването на сходни системи е от последна нужда изключително в днешно време, когато решаващо значение има бързината на деяние. „ За взимане на бързи и съответни решения е нужна точна информация, която неведнъж е в огромен размер. Считам, че сходно софтуерно решение ще е от особена изгода за всички ни “, разяснява още Станев.

Припомняме, че услугата е създадена в границите на план “Resilient Europe and Societies by Innovating Local Communities ” /RESILOC/, в който от българска страна сътрудници са Българският червен кръст и Балканският институт по труда и обществената политика. Предназначението на софтуерното решение е ориентирано към образуването на устойчиви общности в разнообразни бедствени и спешни обстановки. На процедура посредством него се слага извънредно мощен фокус върху предварителната подготовка както на популацията, по този начин и на управлението и специалистите от институциите, които би трябвало да реагират при положение на рецесия. На база избрани логаритми системата подсказва кои биха били най-хубавите решения. Механизмът е следният – съпоставят се уязвимостта и действителната обстановка, като посредством залагането на спомагателни знаци се откриват така наречен слаби точки. На тази база се дефинират вероятните краткосрочни или дълготрайни действия. „ Най-ценното е, че насъбраният опит се споделя с други европейски страни – като Гърция и Италия и по този метод се основава логаритъм на деяние при рискова обстановка. Трябва да се знае какво да се предприеме, с цел да може събитието да не е рисково и по опция да се предотврати, в случай че не може да се случи това, то най-малко да бъдат понижени следствията за популацията и инфраструктура “, сподели генералният шеф на БЧК проф. доктор Красимир Гигов, който също участва на откриването на форума. Той разяснява и нуждата от основаването на съответен закон за доброволчеството. Професор Гигов загатна, че е извоюван и интернационален план, посредством който ще бъдат обезпечени спомагателни финансови средства за подкрепяне на украинските бежанци.

Във форума участваха редица представители на локалната и държавна власт. Сред тях бяха кметовете на Две могили и Тетово надлежно Божидар Борисов и Калоян Терзиев, заместник-кметът по филантропични действия на Община Русе Енчо Енчев, както и шефа на секретариата на Областния съвет на БЧК в Русе Антоанета Ябанозова.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР