В рубриката Под лупа в Катар 2022 целим да ви

...
В рубриката Под лупа в Катар 2022 целим да ви
Коментари Харесай

Под Лупа в Катар 2022: Шави Симонс

В рубриката " Под лупа в Катар 2022 " целим да ви срещнем с едни от най-перспективните млади играчи на Мондиала, които се чака да могат да блеснат с изявите си и точно този конгрес да е тяхната огромна крачка към одобряването им на звезди в международния футбол.

Този път ще ви срещнем с младата звезда на ПСВ Айндховен и Нидерландия Шави Симонс. Играчът на " лалетата " може да играе, както в центъра на терена, по този начин и зад нападателя, а даже и да се подвизава в ролята на централен нападател. Симонс е единствено на 19 години и е минал през младежките обединения на Барселона и Пари Сен Жермен, преди да дебаркира със свободен трансфер в ПСВ Айндховен през миналото лято. 

Офанзивният полузащитник има 22 мача във всички шампионати с ПСВ през актуалната акция, като е съумял да вкара 10 гола и да направи 3 асистенции. Симонс има по 1,82 удари на мач и 1,27 основни подавания приблизително на мач. Това демонстрира, че и в двете етапи на играта - строеж на офанзиви и техния свършек, нидерландският футболист няма проблем с това. Симонс обича да играе към наказателното поле на съперника, като по-рядко се подвизава в центъра на терена.

Играчът на ПСВ има 1,36 упешни дрибли на мач. Противниковите отбрани би трябвало да внимават за пробивите на Симонс, който постоянно пробва пробиви с топка в крайници, които могат да завършат с попадение или асистенция, съдейки по статистиката му. Макар да обича офанзивната си роля, Шави демонстрира и положителни индикатори в отбрана, като има 6,05 приблизително извоювани дуели на мач. Играчът е висок 179см, само че не се бои да влиза в единоборства. 

Според Transfermarkt Симонс е оценен на едвам 18 милиона евро, само че се чака ПСВ да се раздели някой ден с него за извънредно огромна сума. Играчът още чака своя дебют на Световно състезание с екипа на Нидерландия, с цел да опита да впечатли всички със своите изяви. Дори да не получи късмет на Мондиала в Катар, Симонс е считан за един от най-перспективните млади нидерландски полузащитници.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР