В резултат на очевидно недемократичните избори в Русия през март

...
В резултат на очевидно недемократичните избори в Русия през март
Коментари Харесай

Зеленски: Преломният момент във войната може да настъпи през март

В резултат на явно недемократичните избори в Русия през март Владимир Путин дефинитивно ще загуби легитимността си като законен водач на страната. Това може да бъде повратна точка във войната, споделя украинският президент Владимир Зеленски в изявление за Асошиейтед прес, представен от УНИАН.

" Ние разбираме, че изборите в Русия се организират недемократично. Няма значение по какъв начин протичат, всеки знае какъв ще бъде резултатът... Въпрос към света: това може да са нелегитимни избори, които светът не признава. Тук „ играта “ към този момент ще бъде на страната на западните водачи на цивилизованият свят – да ги признае или не. Между другото, може да има повратна точка – нелегитимността на президента Путин “, споделя Зеленски.

Според него западният свят, без да напомнянят от Киев, би трябвало самичък да разбере, че няма потребност да признава съветските избори заради тяхната недемократичност.

" Наистина доста бих желал западният свят самичък да разбере това. За да не се постанова да върша това - да се обаждам, да оказвам напън, да приказвам. Струва ми се, че светът към този момент схваща всичко това след цялата тъга, която Русия предизвиква на всички места и, несъмнено, най-вече на Украйна “, отбелязва президентът.

В същото време Зеленски напомня, че през днешния ден в Русия няма същинска политическа съпротива против Путин.

" Виждаме тези хора. Виждаме една условна или изкуствена съпротива, която има същите възгледи с Путин за войната, за световната изолираност на Русия, за потреблението на нуклеарни оръжия, за стопанската система, за окупацията на Украйна. Това не е съпротива. Това е просто още един спътник на Путин, въпреки и с друго лице и име, само че същият демон по душа и сърце “, счита украинският президент.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР