В Република Северна Македония днес няма да има полицейски час

...
В Република Северна Македония днес няма да има полицейски час
Коментари Харесай

Заев се запъна, македонският език не подлежал на преговори

В Република Северна Македония през днешния ден няма да има полицейски час заради религиозния празник Рамазан байрам, а от на следващия ден той ще продължава от среднощ до 4 часа сутринта, оповестяват македонските вестници. Изданията означават, че рестриктивните ограничения са разхлабени до 18 май.

На 14 май в страната се чака да дойдат 38 400 ваксини на АстраЗенека по програмата Ковакс, заяви здравният министър Венко Филипче, представен от вестник " Нова Македония ".

По най-нови данни на министерството на опазването на здравето новите случаи на COVID-19 в Македония са 171, умряли са 26 души, а 409 са оздравели, оповестяват скопските вестници. Досега от COVID-19 в страната са умряли 5135 души, а дейните случаи сега са 10308.

Вчера в страната са били имунизирани общо 14 033 души, заяви министерството на опазването на здравето. Намаляване с 37,2 % на броя на новите случаи на COVID-19 и понижаване с 37,1 % на броя на умрелите е записал Институтът за публично здраве в оповестения през вчерашния ден отчет за интервала от 3 до 9 май, оповестява " Независен весник ". Изданието отбелязва, че до момента в страната са сложени 145 043 дози ваксини написа 24 часа.

Изданията осведомят за визитата в Брюксел на премиера на Република Северна Македония Зоран Заев и диалозите му с високопоставени европейски представители. Вестник " Слободен щемпел " отбелязва, че Зоран Заев е подчертал пред всички събеседници в Брюксел, че договаряния са допустими за Северна Македония единствено при изискване, че не засягат македонската еднаквост и език. Впрочем, едно от изискванията на Северна Македония е да написа " македонски език " в самата преговорна рамка, която занапред би трябвало да се одобри. Тази рамка дефинира правилата на преговорния развой сред Скопие и Брюксел и би трябвало да бъде призната както от европейска, по този начин и от македонска страна, написа " Слободен щемпел ".

Осигурихме и в Европейската комисия, и в Европейския парламент и която и да било друга европейска институция основните представители да знаят и схващат, че нашата македонска еднаквост не предстои на договаряния и в никакъв случай няма да бъде за договаряния, декларирал през вчерашния ден министър председателят Заев, представен от " Слободен щемпел ".

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР