В редица страни в Европа продължават протестите заради въведените Covid

...
В редица страни в Европа продължават протестите заради въведените Covid
Коментари Харесай

Европейци от много градове отново протестираха срещу COVID-ограниченията


В редица страни в Европа не престават митинги те поради въведените Covid ограничeния и ограничения. В немските градове Мюнхен и Нюрнберг шофьори демонстрираха в автоколони и задръстиха пътищата.

Шведската полиция разпръсна митинг в столицата Стокхолм, където няколкостотин души се събраха макар възбраната на управляващите, съобщи БНР.

И в австрийската столица Виена, в региона на Пратера, нощес се стекоха хиляди демонстранти по апела на  дясната Партия на свободата. На протест на площада пред Народното събрание оратори използваха остри думи против властта. Имаше изявление, че правителството  се приближава до лудостта и заявления, че никой не може да ги принуди да се ваксини рат.

Междувременно Полша и Германия към този момент одобряват пациенти с  COVID-19 от Словакия, където все още процентът на смъртност в пандемията е най-високият в света и леглата в лечебните заведения не доближават.

В Ирландия пък оповестиха триумфи и прогрес във ваксини рането. Премиерът Михол Мартин заяви, че в страната към този момент са направени половин милион имунизации и написа в Туитър, че това е " добра вест ".

Република Северна Македония утвърди съветската ваксина " Спутник V " за незабавна приложимост против ковид. Това оповестява „ Ройтерс “. Агенцията напомня, че препаратът към този момент е утвърден за ваксини ране в 46 страни с общо население над 1 милиард и 200 милиона души.

Междувременно властите в румънската столица Букурещ взеха решение да затегнат органичителните ограничения  заради повишаването на броя на инфектираните с ковид.

От на следващия ден затварят вътрешните пространства в заведения за хранене и питейни заведения, а също театрите, кината и игралните заведения. Забранено е провеждането навън на спектакли, концерти и фестивали.

Присъствено ще посещават образователните заведения единствено децата в детските градини, в началния учебен стадий, както и учениците от професионалните учебни заведения.

Учениците от 8-и, 12-и и 13-и клас ще могат да вървят на учебно заведение в понижен състав. Новите Covid рестрикции в Букурещ са за период от две седмици.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР