В редакцията на Plovdiv24.bg дойде интересен сигнал. Ето какво гласи

...
В редакцията на Plovdiv24.bg дойде интересен сигнал. Ето какво гласи
Коментари Харесай

Частна лаборатория в Пловдив отказва изследвания на животински материали

В редакцията на Plovdiv24.bg пристигна забавен сигнал. Ето какво гласи той.

“Бих желал да споделя с Вас неприятно преживяване в лаборатория за проучвания, а в случай че инцидентно това откри място при вас, допускам, би икономисало тъгите и тичането на доста хора, които се пробват да оказват помощ на своя домакински любим.

Историята е следната:

На 10 март 2022г., посетих кабинет на лаборатория " Бодимед " в гр. Пловдив на ул. “Знаме ", където предадох носен секрет на нашия домакински любим (котка), с цел да бъде направено микробиологично проучване и възможна антибиограма, с цел да се разбере какъв тъкмо е казусът. Служителката ме увери, че не е нужно да неистина, че секрета е мой и да го запишем на котето, защото ежедневно правят проучвания на кучета и котки и други домашни любимци. Както и направихме. Което, за жалост се оказа голяма неточност. Няколко часа по-късно получихме позвъняване от същата госпожа, че доктор Запрянова, микробиолог, е върнала назад тестът с отвод от проучване, защото не е човешка.

Последва неразбиране от служителя, на който сутринта дадохме тестът, от служителката от прът центъра на лабораторията, както и от шефа на централния им обект в града (на бул. " Шести септември ", против Областна управа), за какво тестът е била върната с отвод да бъде изследвана.

За благополучие, се бяхме подготвили с превоз преди взимането на тестът и откакто я получихме назад я занесохме в друга лаборатория (конкурентна на " Бодимед " ), където проучването не беше отказано.

Ако това писмо доближи до Вашите читатели, бих желал да ги предупредя, да не дават проучванията на своите животни в лаборатории " Бодимед ", тъй като рискуват те да бъдат отказани, което считам, че е безусловно не хуманно от страна на " докторката " - както допускате, носен секрет на котка не може да бъде взет като при човек, изисква се цялостна анестезия, с цел да може да бъде направена операцията.

Изпратил съм и публична тъжба до лабораторията, само че се колебая да получа какъвто и да било отговор от тях. ", написа още подателят на сигнала.

Проверихме сигнала на нашия четец и ето какво установихме:

В реалност, лабораторията е с 30-годишен стаж у нас, претендира за най-широка гама упълномощени проучвания, сред тях редки и високоспециализирани, разполага с над 100 високоспециализирани специалисти и с пунктове в цялата страна. Само в Пловдив те са четири.

Централната лаборатория на “Бодимед " в Пловдив обаче не прави проучвания на скотски материали. Това заяви за медията ни доктор Запрянова, при която идват всички материали за проучвания от града. Но, при изискване, че са единствено човешки, макар, че от София ни увериха, че вършат всевъзможни проучвания, в това число и на животни. “Тук е микробиология, която се занимава единствено с човешки материали ". На въпроса ми “защо ", доктор Запрянова отговори:

“Това съм приключила, не мога да поема отговорност да дам резултат на кучета, котки и така нататък Всеки доктор самичък си преценя. Аз мисля, че нямам право да давам такива резултати, тъй като не познавам животинската флора. Не поемам такава отговорност. Това е повода. Не друга. Това са характерни скотски флори, аз не поемам тази отговорност, не съм приключила това. Не е въпросът да се вземат парите на хората, а да се даде меродавен резултат. ", приключи доктор Запрянова.

Така че и нашият съвет е, в случай че ви се постанова да изследвате домакински любим, да се насочите към друга лаборатория в града!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР