В реалните договорки, които ще дойдат до два дни, България

...
В реалните договорки, които ще дойдат до два дни, България
Коментари Харесай

Кирил Петков: България ще получи дерогация за петролното ембарго до 2024

" В действителните сделки, които ще дойдат до два дни, България ще има обособен параграф, на който ще има дерогация особено за нас до края на 2024 година " - това разгласи министър председателят Кирил Петков по отношение на, което Европейския съюз ще наложи над Русия.

" Това ни дава опция нашата рафинерия да бъде оправена, с цел да може да работи на различен нефт. Ние оставаме единствената страна, която има достъп до пристанище, само че има дерогация. Това е поради разбирането, че нашата рафинерия е направена, с цел да работи с съветски нефт и ще отнеме време това да се оправи, " добави министър-председателят.

Той сподели още, че е удовлетворен от приемането на шестия пакет със наказания против Кремъл: " Голяма част от паричните потоци на Русия ще спрат, тъй като това ще покрие към 90% от петрола на Европа, което е доста мощна позиция. "

Петков удостовери, че от през днешния ден в Нидерландия са спрели доставките на съветски газ, а се чака същото да се случи и в Дания.

" За страдание Путин продължава да употребява този механизъм с рубли, с цел да стопира потока до обособените страни, " установи той. " Вече никой не може да споделя, че това е особено за България или Полша. "
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР