В разгара на новата грипна епидемия отново обръщаме поглед към

...
В разгара на новата грипна епидемия отново обръщаме поглед към
Коментари Харесай

Доц. Атанас Мангъров: Няма място за паника на фона на върлуващите вируси

В разгара на новата грипна зараза още веднъж обръщаме взор към инфекциониста доцент Атанас Мангъров, който шокира обществото по време на пандемията през 2019 година, заявявайки, че COVID-19 е вирус като вирус, а маските защищават единствено от по-едрата слюнка. По отношение на ръкавиците той бе безапелационен, че могат да провокират поява на гъбични инфекции.

 

По отношение на новия вирус експертът отбелязва, че е от редицата коронавируси, активиращи се по това време и бърза да добави, че ги е имало, откогато свят светува. Той обаче е безапелационен, че няма място за суматоха, защото единственото общо с COVID-19 е короната. Тези вирусни инфекции човек среща най-малко 2-3 пъти в годината и са мъчно различими един от различен. Обикновено стартират с хрема, сополи, кашлица, болки в гърлото и общо неразположение. За благополучие обаче те не нанасят провали върху човешките орани.

 

Вирусът, върлуващ сега не визира белите дробове и не води до дихателна непълнота. Особеното при китайския вид на COVID-19 бе, че засягаше белите дробове, а затруднението се наричаше дихателна непълнота.

 

След като човек вдигне температура, би трябвало да се настрои, че най-малко в първите два дни не може да излиза на открито, а по-късно може да стартира да се раздвижва по малко. Подчертава дебело, че вирусните инфекции не се нуждаят от антибиотици. Трябва обаче да се пие задоволително количество течности и човек да се храни добре. Обобщава, че най-хубавият лек за есенно-зимните вируси, е течности, добра храна и отмора.

 

 

И въпреки да стана прочут с това, че агитираше срещу имунизацията против ковид и не си сложи ваксина, в този момент Мангъров си е поставил противогрипна ваксина и признава, че прави това всяка година и добавя, че при противогрипните ваксини ефикасността е до 70%, до момента в който коронавирус имунизациите са с неприятен профил на сигурност. Категоричен е, че при сегашната обстановка никога не би трябвало да се постанова наложителното носене на маски.

 

Той също удостоверява информацията, че съществува възможност за нов локдаун, съдейки по това, че едни и същи лица почнали още веднъж да се появяват на дребния екран и към този момент изясняват, че грипът в този момент е доста рисков, което съгласно него е безспорна неистина. Същите тези упорстват и за имунизация, което нагледно казано е артилерийска подготовка за въвеждане на ограничения, което не трябва да се позволява.

Смята, че стихийното завръщане на COVID-19 е невероятно, защото мина през популацията на цялото земно кълбо или казано с други думи – имаме нещо като колективен имунитет.

Автор: Уикенд

Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР