В разгара на лятото милиони хора в Испания избират -

...
В разгара на лятото милиони хора в Испания избират -
Коментари Харесай

Испания гласува: Милиони испанци решават кой да подкрепят в новия парламент

В разгара на лятото милиони хора в Испания избират - дали да се насочат към плажа, или към урните, с цел да гласоподават за новия парламент. 

Мнозина обаче съумяха да съчетаят и двете - над 2,5 млн. испанци са решили да вземат участие във вота по пощата, с цел да не се постанова да чакат в изборните секции през днешния ден. 
Заминахме за няколко дни, тъй като имах работа в Барселона. Вече гласувахме по пощата, тъй като мислихме, че няма да сме си у дома, с цел да гласуваме.
Серхио Пуенте, гражданин на Памплона

Други обаче са отсрочили пътуването си, с цел да гласоподават.
Насрочиха избори измежду лято. Планирахме да отидем до родния ни град, само че поради изборите ще би трябвало да чакаме по-дълго. Ще гласоподавам и след това ще пътувам.
Жерар Гарпена, гражданин на Барселона

На днешните предварителни избори в Испания повече от 37 млн. души имат право на глас. От резултата зависи дали за първи път след ръководството на Франсиско Франко отпред на страната ще застане дясно държавно управление. 

Изборният ден ще бъде парещ - метеоролози предизвестяват за температури над 40 градуса. Затова - с изключение на бюлетини и урни - управляващите раздадоха и вентилатори на покровителите в изборните секции. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР