В разгара на лятото, когато пазарите изобилстват от различни плодове,

...
В разгара на лятото, когато пазарите изобилстват от различни плодове,
Коментари Харесай

Притеснително ли е, ако изядем развален плод

В разгара на лятото, когато пазарите изобилстват от разнообразни плодове, може да ядем на воля ягоди, малини, боровинки, череши и куп други. В случаите, когато сме се залисали в извършване на покупки и напълним хладилника най-вече с плодове, е доста евентуално след няколко дни те да стартират да се скапват.
 Мухлясали плодове, мухълът по ягоди, малини и боровинки, и по кое време е безвредно да ги ядем
Безопасно ли е да ядем развалени ягоди

И какъв брой е рисков мухълът по дребните плодове

Има ли обаче мотив за терзание, в случай че сме се престрашили да изядем някой плесенясал плод?

Краткият и за благополучие утешителен отговор, е не. Най-много може да ни е било неприятно на усет, само че пък причина да се паникьосваме дали не сме навредили на здравето си, нямаме.
 Снимка 582085

Въпреки че е напълно допустимо микотоксини да се образуват в мухлясали горски плодове, вероятността да се разболеем, в случай че попаднат в организма ни, е оскъдна.

Все отново, добра концепция е да следим дали няма да усетим признаци. Гадене, повръщане, тресчица, зной или диария, които не е изключено да получим в границите на към ден след консумация на плесенясал плод, може да са признаци на хранително отравяне или алергична реакция. В случай, че стартираме да изпитваме някой от тях, време е да се обадим на персоналния доктор.
 Червени плодове и по какъв начин да премахнем бързо петната от тях
Как да премахнем бързо петна от червени плодове

Бърз " старешки " трик

По-голямо внимание би трябвало да обърнем на признаците, в случай че пък сме с отслабена имунна система или друго положение, което ни прави по-податливи на инфекции, написа.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР