В разгара на летния сезон у нас механа в село

...
В разгара на летния сезон у нас механа в село
Коментари Харесай

Нова платена услуга по морето

В разгара на летния сезон у нас кръчма в село Кранево вкара нова услуга - " предпочитание на клиента ". Цената е 2 лв. и се отразява в касовия бон. Оказва се обаче, че клиентите не са били наясно, че ще бъдат таксувани в допълнение, в случай че имат избрани условия към метода на подготвяне на храната, показва Българска национална телевизия.
 
В известието си в мрежата посетителката на заведение в Кранево не разяснява дали там е поръчала нещо отвън менюто, или е употребила някаква услуга, за която се е договорила да заплати в допълнение. Според шефът на механата, такса " предпочитание на клиента " напълно не е от през вчерашния ден.
 
" Това е нещо, което клиента желае и е отвън нашето меню. Дамата е желала да бъде приготвено, както на нея и харесва, както тя обича да си го сервира в дома. Искала е лука да бъде повече изпържен ", уточни шефът.
 
Повече от клиентите край морето към този момент имат културата и държат да получат касов бон, само че малко на брой обръщат внимание на това какво заплащат.
 
Говорителят на Националната организация по приходите разяснява, че от данъчна позиция, касовата записка, издадена от заведението в село Кранево, наподобява същинска и няма нарушаване.
 
" Точно по този начин, аз не съм виждал по този начин да се таксуват клиенти. Разбира се, по този начин казано, всеки го интерпретира по друг метод и наподобява смешно и непрофесионално ", сподели
Павлин Косев, ръководител на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация.
 
" Просто по този начин е сметнато, в него се влага труда, отначало го обработваш, тъй като то не е нещо готово и примерно аз ви споделих, когато поръчват картофи пържени домашни, отначало майстора обработва всичко това. Влиза ток ли е, газ ли, труда на индивида влиза вътре и всичко това е пресметнато ", добави шефът на заведението.
 
" Първо, сервитьорът би трябвало да уведоми, да предизвести гостите, че това ще се заплаща в допълнение и какъв брой и друго - в самата записка би трябвало да бъде споменат продуктът, който е в допълнение маркиран. Поне в нашите заведения за хранене, които аз менажирам, това е по този начин ", уточни от своя страна ръководителят на Варненската хотелиерска и ресторантьорска асоциация Павлин Косев.
 
Председателят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов съобщи, че сега се прави инспекция в това заведение и в случай че се откри, че има нарушаване, ще бъде наложена глоба в размер от 500-3000 лв..
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР