В разгара на ковид пандемията професор , ръководител на Националния

...
В разгара на ковид пандемията професор , ръководител на Националния
Коментари Харесай

Професор Кантарджиев стана дядо

В разгара на коронавирус пандемията професор, началник на Националния център по заразни и паразитни заболявания, се снабди с първо внуче! Бебето проплака в ръцете на умел екип в столичната клиника „ Свети Лазар “.

„ Синчето ми е крепко, роди се 3 кг и половина, единствено мускули! Всичко е наред със брачната половинка ми, тя сама си избра клиниката. А за поздравленията благодаря, златни хора сте вие “, сподели по телефона пред „ Минаха години “ синът на професора, доктор Весел Кантарджиев, шеф на Клиниката по дерматология във Военномедицинскатата академия в София.

Щастливият дядо Тодор също не пропусна да благодари за поздравленията. Служебният му мейл е покрит от честитки, а той дава отговор на всички.

Проф. произлиза от остарял копривщенски жанр, който може да бъде проследен три века обратно във времето, припомня журналистът Елиана Митова.



Предците на известния епидемиолог, който от 8 години управлява Националния център по заразни и паразитни заболявания, имат голям принос за построяването на съвременна България.

Името Тодор се предава от потомство на потомство – дядото на професора се е казвал по този начин. Той е бил инженер и е строил. Рилския тръбопровод и първия язовир в България – „ Златна Панега “. Да се пророкува какъв ще стане дребният Тодор е прекомерно рано, само че нищо чудно и той да облече бялата престилка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР