В район „Северен“ в Пловдив става въпрос за досъдебно производство

...
В район „Северен“ в Пловдив става въпрос за досъдебно производство
Коментари Харесай

Прокурор Гешев: До края на деня става ясно колко още са замесени в аферата с кмета на район "Северен"

В регион „ Северен “ в Пловдив става въпрос за досъдебно произвеждане за корупционни закононарушения. Това сподели заместник-главният прокурор Иван Гешев по време на брифинг. Гешев уточни, че производството е формирано от Специализираната прокуратура и следено от нея от към 5 месеца и е за корупционни закононарушения.

"Към момента няма привлечени към наказателна отговорност лица. До края на днешния ден ще стане ясно кои и какъв брой лица ще бъдат привлечени и за кои закононарушения по Наказателния кодекс. Съответно ще бъде преценено в утрешния ден какви ограничения ще бъдат избрани по отношение на тези лица ", съобщи той. "Изключително благодаря на сътрудниците, които работят по този случай “, разяснява Гешев.

„ Разследването се организира от следователи от Специализираната прокуратура. Оперативните дейности се реализираха от Антикорупционния орган. Знаете, тази комисия има единствено и само в този сегмент оперативни пълномощия. Тя не може да проверява. Не може и да задържа. Те бяха в тази ситуация и оперативни служащи “, уточни още Иван Гешев.

"Благодаря на сътрудниците от Комисията, ръководена от господин Славчев. Справиха се добре с предоставените от прокуратурата задания “, сподели той и благодари и на чиновниците на Столична дирекция на вътрешните работи. „ Имаме обичайно доста положителни връзки с Министерство на вътрешните работи, особено със Столична дирекция на вътрешните работи, които ни оказват помощ по обясними аргументи при някои акции на Специализираната прокуратура в провинцията. Благодаря и на сътрудниците от ДАНС. Така че това досъдебно произвеждане е резултат от извършване на обособените законови пълномощия на всяка една от тези институции. Обръщам внимание, че делото е почнало още от първия ден след отчет при основния прокурор и надлежно по-късно съответният материал е изпратен незабавно в Специализираната прокуратура “, сподели още Иван Гешев.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР