В ранните дни на покера, класирането на ръцете е сравнително

...
В ранните дни на покера, класирането на ръцете е сравнително
Коментари Харесай

Как се заражда класирането на ръцете в играта на покер

В ранните дни на покера, класирането на ръцете е относително просто, нормално единствено с три или четири категории, основани на комбинации от карти

Покерът е завладяваща стратегическа игра с карти, на която се радват милиони играчи по целия свят. В основата на играта е концепцията за класирането на ръцете, която диктува цената на всяка ръка и дефинира спечелилия в рунда. В тази публикация ще разгледаме зараждането и историята на класирането на ръцете, тяхното значение в играта и по какъв начин са се развили с течение на времето.
Произходът на класирането на ръцете 
Точният генезис на покера остава ненапълно обгърнат в тайнственост, като разнообразни форми на играта съществуват в разнообразни култури в продължение на епохи. Широко публикувано е мнението обаче, че актуалната версия на покера, каквато я познаваме през днешния ден, произлиза от Съединените щати от началото на 19 век. С разпространяването на играта в цялата страна играчите стартират да стандартизират разпоредбите и да открият система за класиране за другите ръце.

В ранните дни на покера, класирането на ръцете е относително просто, нормално единствено с три или четири категории, основани на комбинации от карти. По това време е една от най-мощните и мощни ръце, защото е била единствената, която е употребила всичките пет карти. Но с времето тестето карти става по-голямо и фул хаус губи част от своето владичество. С развиването на играта се развива и сложността на класирането на ръцете, включвайки повече категории ръце и прецизирайки йерархията на печелившите комбинации. 
Раждането на роял флъш
Едно от най-емблематичните класирания на ръцете в покера е Royal Flush – най-могъщата ръка, която се състои от стрейт флъш от 10 до Асо, всички в една и съща багра. Историята гласи, че терминът " роял флъш " поражда по време на Гражданската война в Америка, когато ръката е била толкоз рядка и впечатляваща, че е била сравнявана с във връзка с нейната популярност и значимост. Оттогава Royal Flush се трансформира в синоним на авторитет и непобедима мощ в света на покера.
Разработване на актуалното класиране на ръцете
С повишаването на известността на покера нараства и потребността от стандартизирана система за класиране, която може да бъде универсално разбирана и прилагана. В края на 19-ти и началото на 20-ти век се появяват разнообразни разновидности на покер, всеки със личен набор от правила и класиране на ръцете. Играта обаче стартира да се сплотява към към този момент познатото общоприетоо класиране на ръцете във вариации като Texas Hold'em, Omaha и Seven-Card Stud.

Стандартното класиране на покер ръцете, от най-ниското до най-високото, е както следва:
Висока карта Един чифт Два чифта Три от един тип Стрейт Флъш Фул хаус Четири от един тип Стрейт флъш Роял флъш Значението на класирането на ръцете
Класирането на ръцете служи като гръбнак на покер тактиката и на самата играта. То дефинира силата на ръката на играча по отношение на другите, насочвайки играча какви дейности да предприеме с оглед боята и типа на картите. Разбирането на класирането на ръцете разрешава на играчите да оценят тъкмо капацитета на ръцете си и да създадат осведомен избор въз основа на оценка на вероятността и риска.

Освен това класирането на ръцете способства за вълнението и драмата на играта. Докато играчите се състезават да образуват по-силни ръце, напрежението нараства и всяко разпределяне на карти може доста да повлияе на резултата от ръката или даже от цялата игра.

С появяването на онлайн игрите класическият покер също мина във виртуалния свят, което революционизира играта, позволявайки на играчи от целия свят да се свързват и да се състезават в действително време. Онлайн платформите за покер показват нови разновидности на играта, само че все пак, класирането на главните ръце си остава поредно, което подсигурява, че играчите могат безпроблемно да минават сред другите покер формати.

Класирането на ръцете е главният детайл на покера, оформяйки тактиката, вълнението и привлекателността на играта. От простите комбинации от карти до стандартизираната и усъвършенствана система за класиране, употребена в актуалния покер, тези ранглисти са еволюирали дружно с развиването на играта. Разбирането им от страна на играчите е от значително значение за всеки покер запалянко, който желае да успее на масите и да изпита играта в нейната целокупност. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР