В рамките само на една година Иван Гарелов изпрати в

...
В рамките само на една година Иван Гарелов изпрати в
Коментари Харесай

Иван Гарелов овдовя 2 пъти за една година

В рамките единствено на една година Иван Гарелов изпрати в по-добрия свят и двете си съпруги – журналистките Василка Гарелова и Донка Стамболийска . След като предходната пролет се спомина някогашната му половинка Василка, преди дни долетя страховитата новина, че и втората жена на Мистър „ Панорама ” – радиолегендата Донка Стаболийска, е умряла. Според източници на „ Уикенд ”, тя е издъхнала след тежка борба с рака. Само преди 2 месеца Донка бе компактно до мъжа си на тържеството за 80-годишнината му. Тогава на гостите им направи усещане, че достолепната дама е с перука, с цел да прикрие следите от химиотерапията, писа " Уикенд ".

Гарелов обичал и двете дами, за които се грижел до последно като същински джентълмен. След дълготрайно боледуване Василка, която е майка на двете му деца – Калина и Стефан, издъхна напролет на 2022 година от херпес в ушите. Журналистката, която се изявяваше в печатните медии по фешън тематики, цели две лета се борила с казуса, само че на финала била прикована към леглото. За нея се грижела жена, която Ванку, както тя наричала някогашния си брачен партньор, наел. Легендарният водещ мъчно приел загубата й, макар че били разведени от дълго време и бил щастливо задомен за Донка Стамболийска.

Васето била студентската му обич. Макар и 2 години по-голяма от него, той решил да й предложи брак, черпейки я с лимонада. Времената били сложни, а финансовите му благоприятни условия надалеч не огромни. Поради тази причина и сватбата предходна в почерпка с другари и естествено, отново с лимонада.

След кончината й Гарелов бил толкоз срутен, че решил да съблюдава всички заръки на някогашната си, която приживе споделила, че не желае църковно опело, тъй като не има вяра в задгробния живот. Не желала да бъде поставян и некролог на вратата в жилището им в столичния квартал „ Младост ”, който журналистът й оставил след развода. По гледище на Василка на гибелта й не било дадена публичност, тъй като желала хората да я помнят такава каквато е, вместо да я съжаляват. Пожелала да я кремират и разпилян в родния й край – Ботевград. На съседите й правело усещане, че не я виждат да върви на пазара, нито да се разхожда със сина си Стефчо, който до гибелта й живеел при нея, а по-късно грижите по него поела сестра му. С времето се схванало за гибелта й...

Година по-късно със здравето забуксувала и втората брачна половинка на водещия – именитият глас на БНР  Донка Стамболийска. Приятели на тв легендата издават, че Иван Гарелов й обезпечил медицински съвещания с най-хубавите експерти в София, допитали се и до „ светила ” в чужбина, само че макар извършеното лекуване резултат нямало. Ракът се оказал извънредно инвазивен...

Двамата се радвали на съразмерен и многогодишен брак – семейство са от 46 години. Дните им минавали без каквито и да било кавги и препирни.

Иван се срещнал с Донка по време на прием на тогавашния Комитет за радио и телевизия. Тогава към момента не бил прочут и го познавали най-вече сътрудниците му. Отбелязвали следващата годишнина и всички чакали да видят Тодор Живков с коя журналистка ще танцува. Това било много показателно, тъй като след танца другарката незабавно била повишавана или настанявана в жилища като за свои хора. Мистър „ Панорама ” седял с сътрудници от националната телевизия на една маса, а на прилежащата били журналистки от радиото. По време на програмата водещият загатнал името на Донка и Гарелов незабавно се поинтересувал коя е тази жена, вземаща всеки ден, тъкмо в 12, изявленията по телефона с известни хора от региона на изкуството.

Запознали се и почнали да се срещат, въпреки че публично бил женен за Василка и се прибирал постоянно в дома си. Тя знаела за слабостта му към женски пол, усещала, че има някоя, само че в името на децата, предпочела да си мълчи и да не прави кавги.   След 2-годишни секрети срещи и забежки, Иван Гарелов предложил брак на Донка и тя приела, без да се замисля.

Пред другари телевизионната легенда споделял, че обича и Василка, и Донка. Стамболийска била кръгло сираче и той се чувствал виновен да се грижи за нея, да й оказва помощ. Когато решили да се вземат, тя го поканила на посетители при вуйчо и леля си, тъй като живеела в тяхната къща и те я отглеждали като свое дете. Трогнат от ориста й, Гарелов се замъкнал с вино и заек, който сготвил по ловен.

Роднините на Донка били впечатлени освен от кавалерските маниери на журналиста, само че и от кулинарните му умения. Минало доста време и тя му признала, че не обича заешко, само че в оня ден яла поради него, та да не го обиди. Оказало се, че Иван е необикновен занаятчия освен на дивечови меса, само че и на супите, и на яхниите. Като семейство си поделяли кулинарните отговорности – той правел месата, тя - баниците.

Василка елементарно склонила на бракоразвод, тъй като нещата сред двамата не вървели . Тя била сигурна, че Ванко няма да остава без грижи нито нея, нито децата им. Така и станало, журналиста почнал да пазари за две къщи. Водел Донка на почивки, само че финансирал и екскурзиите на някогашната си половинка по чужбина. Двете дами били в чудесни връзки – нещо нетипично за нашите географски ширини.

Василка решила да резервира семейството на мъжа си поради щерката и сина. Посветила се на развъждането им и на кариерата си на фешън публицист. Знаела, че 24 часа в денонощието може да разчита на някогашния си брачен партньор за каквото и да било. И в действителност, той постоянно се отзовавал. Изучил Калина в чужбина и след завръщането си от Гърция, тя направила добра кариера като публицист и преводач.

Василка Гарелова по този начин и не се решила на втори брак с различен , тъй като не виждала смисъл да минава под венчило.

Иван си взел своята Донка и заживели щастливо, до момента в който гибелта ги разделила на 18 март. След малко боледуване Стамболийска отлетя в света на ангелите. Приживе тя бе един от най-известните гласове в стратегия „ Хоризонт ” на БНР, където работи дълги години. Тя бе топ специалист по тематиките за изкуство, кино, спектакъл и просвета. Хората, които я познават, я дефинират като извънредно ерудиран, само че и благ и внимателен човек.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР