В рамките на тази година Швеция е предала на Украйна

...
В рамките на тази година Швеция е предала на Украйна
Коментари Харесай

Швеция я е предала на Украйна 10 танка Stridsvagn 122

В рамките на тази година Швеция е предала на Украйна 10 танка Stridsvagn 122.

Заедно с танковете дойдоха и украински екипажи, които бяха подготвени в Швеция - заяви началникът на оперативния отдел на щаба на шведската войска Матс Лудвиг, представен от „ TVP World ”.

" Дадохме им всичко, което можехме, положителни материали и положителни познания. Сега им пожелаваме всичко най-хубаво при освобождението на страната им ", се споделя в изказването.

Шведските въоръжени сили означиха, че в продължение на повече от 30 години тези танкове са съставлявали гръбнака на механизираните им бригади. Сега украинската войска разполага с 10 такива танка с танкисти, подготвени от шведската войска. Бойните машини към този момент са на бойното поле.

Лудвиг добавя, че на 24 февруари 2023 година, годишнината от пълномащабното навлизане, Стокхолм е оповестил даването на към 10 танка на Украйна.

Щабът на армията в Енкьопинг към този момент се е подготвил за такова решение, в това число за образование на украински личен състав на шведски танкове. В момента въоръжените сили на Швеция разполагат със 120 танка Stridsvagn 122.

Stridsvagn 122 е осъвременена версия на немския танк Leopard 2A5, който се създава по лиценз в Швеция. Той има усилена ходова част, спомагателна ризница, прожектори с квадратна форма, защитни колани и френската система за изстрелване на димни гранати GALAX. Stridsvagn 122 е особено планиран за работа в шведски условия, в това число в гористи и градски региони. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР