Вълна от фалшиви новини след покушението срещу словашкия премиер Роберт

...
Вълна от фалшиви новини след покушението срещу словашкия премиер Роберт
Коментари Харесай

Вълна от фалшиви новини след покушението срещу Роберт Фицо

Вълна от подправени вести след покушението против словашкия министър председател Роберт Фицо.

В края на предходната седмица той беше прострелян с 5 патрона, три от които попаднаха в тялото му. Атаката против Фицо е първото огромно нападение против европейски политически водач от повече от 20 години.

То беше осъществено от 71-годишния Юрай Цинтула, който беше арестуван на място. В събота Цинтула се призна за отговорен по обвиняването в опит за ликвидиране. Той се стимулира с това, че е бил срещу политиката на държавното управление, ръководено от Роберт Фицо.

Кой има интерес да популяризира подправени вести към покушението и с каква цел – разяснява Василена Доткова от Factcheck.bg, предава Нова Тв.

„ Още в първите часове след покушението против Фицо, когато се знаеше доста малко, незабавно проработи машината за дезинформация и започнаха да се популяризират и през съветски канали изказване, че е атакуван, тъй като се отстраняват евроскептицити, тъй като Европа не може да понесе неговите позиции и въобще позиции на хора, които не са съгласни с Европейски Съюз ”, сподели Василена Доткова. „ Всичко беше употребявано от началото за повторение на антиевропейски, антизападни опорни точки на съветската агитация ”, изясни Доткова.

Тя напомни, че преди да бъде определен Фицо обещаваше, че страната му ще приключи поддръжката за Киев, само че в последна сметка Словакия въпреки всичко поддържа военната помощ за Украйна.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР