В рамките на последните три седмици броят на новоподадените молби

...
В рамките на последните три седмици броят на новоподадените молби
Коментари Харесай

Колко нови безработни ще има в САЩ тази седмица – очакванията на големите банки

В рамките на последните три седмици броят на новоподадените молби за компенсации за безработица в Съединени американски щати надвиши общо 17,7 млн. души, откакто през последната седмица техният брой се повиши с 6,6 млн. Общо освободените от работа от началото на изключителното състояние образуват 12% от трудовата мощ в страната, която по данните на локалното министерство на труда.

Мединанната прогноза на банките за броят новорегистрирани безработни, който ще бъде разгласен на следващия ден, към този момент е 5,5 млн. души. Deutsche Bank обаче предвижда 8 млн. души, при 6,6 млн., предстоящи от JPMorgan Securities, 2 млн. души от JPMorgan Assets и 6 млн. души от Bank of America.
 JPMorgan: Брутният вътрешен продукт ще се срине с 40% през второто тримесечие
JPMorgan: Брутният вътрешен продукт ще се срине с 40% през второто тримесечие

Магнитуда на рухването на стопанската система ще ни изненада, счита и основният изпълнителен шеф на Wells Fargo

" Изводът е, че молбите за компенсации ще станат малко по-умерени, само че ще се задържат покрай исторически рекордните си нива ", показват от Zero Hedge. Ако даже мединната прогноза се сбъдне, броят на новите молби за компенсации за безработица ще нарасне до 23 млн., което не значи, че броят на утвърдените за такива ще бъде толкоз висок.

Данните на изданието показват, че към 60% от тях се утвърждават, което значи, че действителният брой на безработните през април ще нарасне до съвсем 15% по отношение на 4,4% при започване на март, което ще е самобитен връх.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР