В рамките на фалита на компанията Т-Платформи“ АД, която през

...
В рамките на фалита на компанията Т-Платформи“ АД, която през
Коментари Харесай

Руските разработки на процесора Байкал-М са обявени на търг поради фалита на компанията Т-Платформи

В рамките на банкрута на компанията „ Т-Платформи “ АД, която през 2012 година сътвори проектантския център „ Байкал Електроникс “, правата за разработка и патентите на компанията бяха оповестени на търг. Цялото имущество е оценено на 484 млн. рубли, написа „ Комерсант “.

Освен резултатите от интелектуалната активност, употребявани при създаването и производството на микропроцесорите „ Байкал-М„, дънните платки, съставените елементи за преносими компютри, блейд сървърите и друга електроника, както и образователните видеоклипове, под ударите на чука ще отидат и 3,46 млн. акции на АД „ Байкал Електроникс “, които към момента са благосъстоятелност на “ Т-Платформи “.

Ако се съди по протокола за оценка на имуществото на длъжника, става дума за 1% от „ Байкал Електроникс “ (100% от акциите на компанията са оценени на 217,3 млн. рубли в границите на банкрута).

Първоначалната стойност на скъпите бумаги е към 2 млн. рубли. Търгът ще се организира на 26 септември.

Молбата за оповестяване в неплатежоспособност на АО “ Т-платформи “, което основава „ Байкал Електроникс “ през 2012 година, е подадена през месец октомври 2021 година от „ Рамек-ВС “. През септември 2022 година сдружението е оповестено в фалит, следва разпродажба и е намерено произвеждане по неплатежоспособност.

В същото време участниците на пазара се съмняват в полезността на разработките. Един от събеседниците на „ Комерсант “ изясни, че в производствата по неплатежоспособност научноизследователската и развойна активност постоянно се прави оценка не въз основа на настоящата й действителна пазарна стойност, а въз основа на това какъв брой пари са били изхарчени за нейното създаване:

„ Компанията е получила държавна дотация от 100 млн. рубли за основаването на избран артикул, тъй че въз основа на тази оценка цената на продукта е тъкмо 100 млн. рубли “ – оповестяват пазарните анализатори.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР