В рамките на десетдневната подготовка Platinum Lion – 22“, която

...
В рамките на десетдневната подготовка Platinum Lion – 22“, която
Коментари Харесай

МО показа военното учение „Platinum Lion – 22“


В рамките на десетдневната подготовка „ Platinum Lion – 22 “, която стартира на 25 юли на образователен полигон „ Ново село “,  военнослужещите от въоръжените сили на България, Съединени американски щати, Обединено кралство Англия и Северна Ирландия развиваха уменията си за водене на бойни дейности и за повишение на оперативната съгласуемост при осъществяване на задания в съдружен формат, оповестиха от пресцентъра на Министерството на защитата.

Бяха извършени поредност от ротни тактически учения с военнослужещи от 42-и механизиран батальон – Ямбол и батальона за отбрана на силите от състава на 2-а механизирана бригада, екипаж БЛС от батальон ISTAR на  61-а механизирана бригада – Карлово, два танкови взвода от Центъра за подготовка на експерти – Сливен, механизирана рота от Въоръжените сили на Съединени американски щати и пехотен взвод от Въоръжените сили на Обединено кралство Англия и Северна Ирландия. Общо 430 военнослужещи с 90 единици сухопътни самоходни огневи средства и автомобилна техника изпълняваха задания по тематиката на взаимната подготовка: „ Участие на многонационална батальонна бойна група в отбранителна интервенция от състава на многонационални взаимни оперативни сили “. 



В последния ден от подготовката участващите роти демонстрираха качества под командването на подполковник Велин Кехайов  - офицер, провеждащ учението и пълководец на 42-и механизиран батальон. Те бяха следени от представители на посолствата на Съединени американски щати и Англия. След приключването на демонстрацията се състоя тържествена гала по закриване на взаимната подготовка. Бригаден военачалник Станимир Христов – офицер, планиращ учението и пълководец на 2-а механизирана бригада, благодари на участниците за положените старания и акцентира, че всички сложени цели са изпълнени макар късото време за сглобяване на дейностите на формированията. „ Станахме очевидци на професионализма, волята и желанието на всеки един от вас да извърши сполучливо плануваните задания “, уточни той и означи, че в дни на усилена и динамична полева подготовка военнослужещите са посочили съюзна решителност и единодушие. Бригаден военачалник Станимир Христов и подполковник Велин Кехайов връчиха документи на участниците в подготовката. 

„ Platinum Lion – 22 “ е част от взаимната българо-американска подготовка, която се организира на територията на България за повишение на качествата на формированията за присъединяване в взаимни многонационални интервенции. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР