В рамките на 64-тата Генерална асамблея на Световната организация за

...
В рамките на 64-тата Генерална асамблея на Световната организация за
Коментари Харесай

Китайски общности се присъединиха към платформата за международен обмен на книги в достъпен формат Global Book Service

В рамките на 64-тата Генерална асамблея на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност (СОИС) в Женева се организира гала, отдадена на 50-годишнината от съдействието на Китай и организацията.

 Друг мотив, който беше маркиран на събитието, е присъединението на редица китайски общности към платформата за интернационален продан на книги в наличен формат Global Book Service. На церемонията заместник-ръководителят на Отдела за гласност на Централен комитет на ККП Джан Дзиенчун публично съобщи на СОИС съглашението за съдействие сред Китайското брайлово издателство, Китайската брайлова библиотека и международната организация.

Заместник-генералният шеф на Световната организация за интелектуална благосъстоятелност Силви Форбан съобщи, че посредством интернационалното съдействие с Global Book Service китайските общности може да оказват помощ на хората с увреждания в страната да получат достъп до книги на близо 80 езика по света, а също по този начин да дадат на хората по света опция да се насладят на китайската просвета. По този метод ще забележим практическо разширение на въздействието на Маракешкия контракт.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР