В рамките на 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването

...
В рамките на 24 часа ще се възстанови изцяло електрозахранването
Коментари Харесай

Тежък проблем във военен завод. Зам.-министър се намеси на място

В рамките на 24 часа ще се възвърне напълно електрозахранването към индустриалната площадка на ВМЗ в Сопот. Това заяви заместник-министърът на стопанската система и промишлеността Ирина Щонова, която незабавно посети военния цех.

Щонова отиде във „ Вазовски машиностроителни фабрики “, с цел да се запознае на място със обстановката, откакто тази нощ, в резултат на проливните дъждове, индустриалният развой в тази част на завода бе спрян.

Към момента всички пространства са отводнени. Действано е доста бързо, откакто сутринта хранилища и индустриални цехове бяха под вода. Още в ранните часове е било спряно и електричеството на цялата площадка на завода в Сопот. Така е отстранен рискът от пораждане на индустриална повреда.

Част от цеховете на завода сега не работят, само че следва тяхното поетапно включване. Зам.-министър Щонова разясни, че няма потърпевша подготвена продукция. „ Искам да поздравя екипа на място, който е работил извънредно бързо и съответно и в никой миг не е имало риск за служащите на ВМЗ, което е най-важното “, акцентира зам.-министър Щонова. По нейни думи обстановката в района е доста тежка. Има и чиновници на ВМЗ, които не са могли да стигнат до работните си места поради положението на инфраструктурата след проливните дъждове.

„ ВМЗ ще даде хранителни артикули на бедстващите хора от региона. В контакт сме с Община Карлово и имаме подготвеност да окажем подпомагане за всичко друго, за което сме в положение да помогнем “, сподели още зам.-министър Щонова.

Тепърва ще се вършат и детайлни огледи, с цел да се реши какви са материалните вреди във ВМЗ и какво ще е належащо с цел да се отстранят – и като време, и като запаси, стана ясно по време на визитата в завода.

Зам.-министър Щонова бе посрещната в Сопот от изпълнителния шеф на ВМЗ Иван Стоенчев, като двамата разговаряха и с доста от служащите на място.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР