В провинция Идлиб, където Хайят Тахрир аш-Шам (Джебхат ан-Нусра, сирийската

...
В провинция Идлиб, където Хайят Тахрир аш-Шам (Джебхат ан-Нусра, сирийската
Коментари Харесай

След извършени жестоки убийства жители на град в Сирия изгониха "правителство " на „Ал Кайда”

В провинция Идлиб, където „ Хайят Тахрир аш-Шам ” (Джебхат ан-Нусра, сирийската Ал-Каида “ се отбелязя като най-влиятелната формация и дори прогласи свое „ Ислямско държавно управление ”, локалното население не се примирило. В град Самрин, намиращ се на практика в самия център на територията на ХТШ, локалните поданици изгонили терористите от селището след извършена силова акция на митинг, заяви държавната организация САНА. Сега градът е изцяло девоенизиран.

Агенция Smart News, една от най-големите опозиционни медии, описа по какъв начин се стигнало до днешната обстановка. Конкретният мотив е осъществяване на жестоки убийства на доброволци от „ Белите каски”, което по принцип не е в стила и методите на „ Ал Кайда” да тормози популацията. Отначало жителите се надявали на „ новата власт”, само че в този момент решили да се избавят от нея. „ Джебхат ан-Нусра” не претърпява най-хубавите си времена, локалните притежатели прекратили финансирането на групировката. Затова тя почнала да обира популацията, разорява хранилища и магазини, открива спомагателни налози, иззема от популацията снабдяване и принудително вкарва шариата.

Доброволци от гражданската защита сложили в Сармин бариери на входовете в града, сложили постовете и на основните улици. Те организирали нощни патрули. Изградена е система за обявяване и съгласуване на дейностите за предоставяне на отпор на терористите, в случай че те навлязат в града. За 6 година революция, на практика с оръжие разполага всеки дом.

Така терористите ще бъдат лишени от опцията да се прикриват с „ жив щит” от дами, деца и старци. Сирийската войска в сходни условия настава доста по-бързо при оказване на помощ на такива селища.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР