В процеса на работа, общувайки с хора, които са използвали

...
В процеса на работа, общувайки с хора, които са използвали
Коментари Харесай

Професия ключар

В процеса на работа, общувайки с хора, които са употребявали услугите на ключари, нормално пораждат разнообразни въпроси във връзка с специалността. Ето подобен лист с най-често срещаните въпроси:

· Къде се преподава тази специалност?

· Какво е вярното име за експерт в отварянето на брави?

· Вярно ли е, че експертите отворят всяка брава бързо и елементарно?

Един от първите въпроси: " Къде се учи тази специалност? "

В България няма публични просветителни институции, където се преподава специалността - ключар, само че има курсове, на които се преподава занаята. Изключително ниско търсене и заинтригуваност към тази специалност - това са днешните действителности.

Възможно е с течение на времето обстановката да се промени и да се появят повече искащи за специалността - ключар.

Малка част от искащите да станат майстори ключари, сами стартират процеса на рационализиране: учат брави, способи за отварянето им. В този случай, откакто са посочили старание, както и харчене на доста време и пари, след няколко години те стават същински майстори. Е, най-разпространеният метод да станеш експерт е да работиш с добър занаятчия, първо като чирак и по-късно като сътрудник. Въпреки че, несъмнено, би трябвало да се означи, че положителните майстори одобряват учениците извънредно насилствено (осъзнавайки, че могат да им станат конкурент), въпреки всичко има такива случаи.

Друг въпрос, е: " Кое е вярното име за експерт по отваряне на брави? "

Най-често хората, които се обаждат на експерт по отваряне на брави, не знаят вярното име на специалността.

Най-разпространените догатки: стругар, монтьор на брави. Сега по ред:

· Ключар - спешен ключар.

· Механик - по някаква причина се употребява рядко.

Като цяло експертите назовават ​​себе си „ спешни ключари “ или, в случай че е напълно вярно, експерт по системи за ограничение на достъпа.

Друг постоянно задаван въпрос е: " Вярно ли е, че експертите отворят всяка брава елементарно и бързо? "

Сега напредъкът в региона на основаването на брави доближи такова равнище, че в действителност няма брави, които да не могат да бъдат отворени. Разбира се, те също могат да бъдат счупени, без да повредят вратата, само че никой в ​​света не е съумял да я отвори, оставяйки ключалката непокътната.

Има толкоз комплицирани брави, че добър ключар, несъмнено, ще отвори без повреди с основни ключове. Всяка ключалка има почти минимално време за отваряне, при едни това време е от един час, за други е доста по-дълго. Така че изказванието, че всички ключалки могат да се отварят чисто и доста бързо, е погрешно.

Още от ПОЛЕЗНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР