В процес сме на прехвърляне на регистъра от Сметната палата

...
В процес сме на прехвърляне на регистъра от Сметната палата
Коментари Харесай

Цветан Цветков: 5 партии не подадоха своите данъчни декларации и ще бъдат закрити

В развой сме на прекачване на регистъра от Сметната палата към КОМПИ. Това би трябвало да стане до 9 февруари. Става дума за обществения указател.Това сподели ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков в предаването "Още от деня " по Българска национална телевизия.

Той увери, че това е техническа работа, която няма да прекъсне подаването на данъчните заявления.

"5 партии за втора поредна година не подадоха своите данъчни заявления и ще бъдат закрити. 4 партии са на кантар. Те не подадоха предходната година своите доклади. Има партии в латентно положение, които не са имали доходи и разноски през годината. Те съществува единствено на хартия ", сподели Цветков.

От думите на шефа на Сметната палата стана ясно, че през последните 10 години са открити отговорности в размер на 1 милион лв..

"В Сметната палата постоянно сме изразявали позиция, че е по-добре партиите да се финансират от държавния бюджет. Така се реализира по-добър надзор. Трябва да отбележим, че в последните години партиите се дисциплинираха ", съобщи Цветков.

"Голяма част от общините съхраняват средства в така наречен набирателни сметки. В тях компаниите превеждат пари за извоювани публични поръчки. Често сметките се източват и това не се заявява. При такива случаи издаваме рекомендации и глобяваме, когато се постанова. За предходната година сме издали 232 акта. И сега правим голям брой инспекции ", стана ясно още от думите на Цветан Цветков.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР