В процедура на съкратено съдебно следствие, 28-годишен мъж бе признат

...
В процедура на съкратено съдебно следствие, 28-годишен мъж бе признат
Коментари Харесай

Осъдиха 28-годишен, опитал да открадне отводнителни шахти по ул. Девня

В процедура на кратко правосъдно разследване, 28-годишен мъж бе приет за отговорен в опит за кражба на непознати движими движимости, които не са под непрекъснат контрол. Става дума за 6 броя полимер бетонни решетки за отводнителни шахти на обща стойност за близо 300 лв., благосъстоятелност на Община Варна. Опитът за кражба е сбъднат по обяд на 23 септември предходната година по ул. " Девня “, оповестиха от пресцентъра на Районен съд-Варна.      

Подсъдимият си набавял парични средства като събирал движимости за скраб и ги продавал в пунктове за вторични първични материали. На посочената дата, придвижвайки се по ул. " Девня “ с ръчна количка и тесла, той видял бетонните решетки върху шахтите и незабавно взел решение да в профил бетона и изкара желязото от тях. С помощта на теслата извадил 6 решетки, сложил ги на затревената разграничителна линия сред двете пътни ленти на улицата, като почнал да чупи бетона и вади желязната основа от тях. Граждани забелязали дейностите му и подали сигнал на телефон 112. Докато дойде полицейски автопатрул, подсъдимият бил сложил желязото от пет решетки в ръчната си количка и премахвал бетона от шестата решетка. Така действието останало незавършено по независещи от дееца аргументи.

28-годишният мъж е неосъждан до момента. Делото бе прегледано в процедура на съкратеното правосъдно разследване, с признание на виновността от подсъдимия и съкращаване с 1/3 на избраното наказване. Така за осъществения опит за кражба, съдът наложи на  28-годишния обвиняем наказване от 8 месеца отнемане от независимост, чието изтърпяване се отсрочва с изпитателен период от 3 години.

Присъдата предстои на обжалване в 15-дневен период.

 
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР