В протестното шествие се включиха стотици представители на ресторантьорския бранш

...
В протестното шествие се включиха стотици представители на ресторантьорския бранш
Коментари Харесай

Стотици протестираха в Търново срещу зеления сертификат и високите цени на тока

В протестното шествие се включиха стотици представители на ресторантьорския отрасъл във Велико Търново.

Собственици и чиновници на заведения и хотели стачкуват против наложителните здравни документи и против високите цени на електрическата енергия и горивата. С плакати " Искаме да работим ", " Свобода за бизнеса ", " Ваксината е персонален избор, а не съображение за работа ", протестиращите потеглиха от паметника " Майка България " и, ескортирани от органите на реда, минаха по основната улица на Велико Търново.

Те се стопираха пред постройката на енергоразпределителното сдружение със викания " Мафия! " и апели за преразглеждане на цените на електрическата енергия.

Хората от сектора продължиха своя митинг п ред постройката на РЗИ и приканиха здравните инспектори да се включат в митинга.
Участниците в шествието минаха през кръговото кръстовище - част от основен път София-Варна.

" Ситуацията излиза от надзор, за последните две години сме работили общо шест месеца ", сподели Калоян Трифонов, шеф на нощно заведение във Велико Търново. Във веригата, която той ръководи, работят над 30 души, които,по думите му, от ден на ден се усещат несигурни и обезпокоени, поради идващия зимен интервал.

Имаме две претенции - имунизирането да не бъде наложителен развой, изискване за работа, и настояваме - страната да влезе като регулатор на енергийния пазар, сподели Димитър Манолов, който е притежател на заведения за хранене.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР