В продължение на много години се водят спорове-Колко полезно е

...
В продължение на много години се водят спорове-Колко полезно е
Коментари Харесай

На какво са способни 3 чаши кафе на ден

В продължение на доста години се водят спорове-Колко потребно е кафет: Учените се съмняват дали непрекъснатата приложимост на кофеин е потребна за човешкото здраве. Най-новите проучвания ще зарадват всички, които са луди по тази ароматна напитка – кафето освен не вреди, само че и е от изгода за организма.

Полезните свойства на кафето са много непредвидени и заслужават внимание. Ярък образец за това е резултатът на кафето върху черния дроб. Черният дроб и кафето постоянно са били антагонисти. Кой не е чувал, че кафето е доста тежък артикул за черния дроб? Според изводите, направени от учени след наблюдаване на хора, страдащи от чернодробни болести, кафето може да се назова лекарство.

Полезни свойства на кафето

Тази напитка намалява равнището на чернодробните ензими в черния дроб и забавя образуването на белези на чернодробната тъкан. Пациентите с хепатит С се поучават да пият кафе, с цел да не прогресира болестта. Това се отнася освен за елементарното кафе, само че и за кафе без кофеин! Единственият артикул, който несъмнено не би трябвало да употребявате, е разтворимото кафе, то не носи никакви изгоди, уви.

Националният институт по рака (Мериленд, САЩ) организира изследвания, резултатите от които демонстрират, че  кафето забавя растежа  на раковите кафези, а също по този начин понижава скоростта на развиване на чернодробна цироза, породена от хепатит С.

По-ниски равнища на инсулин и по-малка тежест на мастния черен дроб са открити при всички пациенти, които употребяват задоволително кафе. Експериментът се организира в продължение на съвсем 4 години, през което време учените се убеждават в неоспоримите изгоди от кафето.

Но кафето е необикновен артикул. Полезно е освен за черния дроб. Кафето съдържа същото огромно количество антиоксиданти като плодовете и зеленчуците! Ако се страхувате да не хванете някаква зараза в интервала на пролетния бери-бери, пийте кафе по-често. Кафето има противовъзпалителен резултат и  предотвратява развиването на инфекции .

Кафето намалява равнищата на кръвната захар, тъй че хората, които постоянно пият тази напитка, се защищават от  диабет тип 2  . Разбира се, не се предлага да комбинирате кафето с мазни и сладки храни, това води до скокове на кръвната захар. По-добре е да пиете кафе с мляко или да добавите леки закуски като ядки и сушени плодове към обичаната си напитка.

Като пиете три чаши кафе дневно, вие инвестирате в щастливата си напреднала възраст. Кафето  предотвратява  развитието на Алцхаймер с 65%. Старческата загуба на паметта няма да е ужасна за вас, а мозъкът ще работи безпроблемно даже в преклонна възраст.

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР