В продължение на години проблеми, които трябваше да се решават

...
В продължение на години проблеми, които трябваше да се решават
Коментари Харесай

Шефът на Касата:Проблемите се замитат под масата

„ В продължение на години проблеми, които трябваше да се вземат решение по време на ръководството на избран кабинет и екип в министерството, бяха замитани под масата и бяха прехвърляни на идващ екип. Идва миг, в който това напрежение нараства, а то се показва основно в това, че тези, които дават услугите, не са удовлетворени от това, за което заплащат. Потребителят също има проблеми с качеството на това, което получава ”. Това съобщи шефът на Националната здравноосигурителна каса доктор Дечо Дечев в ефира на „ Здравей,България ”.

„ Част от дейностите са в така наречен пазарен модел, който при нас е в най-дясната си част, тъй като се гледа само прихода по избрана активност. Действително се появи, че някой участници в този модел нямат място в него. Категорично не съумяха да се впишат общинските лечебни заведения в този модел. Дейностите, свързани с майчино и детско опазване на здравето, изрично нямат място в този модел. На процедура няма предложение, което да извади тези групи от този модел ”, счита той.

„ Ако се прегледа бюджетът е видно, че половината от нарастването отива за болнична помощ и по така наречен първична извънболнична здравна помощ – там отиват към 19 млн. лв.. Около 130 млн. лв. ще отида за достъп до нови медикаменти и до повишение на равнище на реинбурсиране на такива, които са сега ”, изясни Дечев.

„ Експертният капацитет на хората, които управляват активността на Касата, не е задоволителен, с цел да могат да влязат в елементи и да преценяват дали на пациент би трябвало да се сложат  един, два или три стента. За това хората от Касата ревизират дали документите дава отговор на избрани условия и записът се дават на специалисти, които имат капацитет да преценяват. На процедура по този начин се постъпи при случая в Пазарджик. Нашето мнение е, че има огромна доза истина в това, което беше изнесено ”, съобщи шефът на НЗОК във връзка следствието на NOVA, което сподели, че шефът на болничното заведение в Пазарджик и шефовете на двете ТЕЛК комисии имат пожизнени решения за неработоспособност.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР