В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука

...
В притчите човек може да открие отдавна търсен отговор, поука
Коментари Харесай

Прочетете тази притча за бащата – може да помогне и на вас

В притчите човек може да открие от дълго време издирван отговор, поука и очакване, а даже и своето предопределение. Ето една алегория за това какъв брой е значимо да обърнем внимание първо на себе си, с цел да можем да помогнем на своите деца, предоставена ни от Съновник.бг.

Живял в миналото един странстващ преподавател. Веднъж, до момента в който вървял по пътя си, той видял мъж, който се бил натовари с доста тежък багаж. Товарът по този начин го притискал, че бедният човечец едвам успявал да помръдне. Тогава мъдрият преподавател го запитал:

-Защо си се нагърбил с този тежък товар. Нима тялото ти не страда под натиска на багажа?

-Разбира се, че пострадвам. Но аз правя това, с цел да са щастливи моите деца. Моят прародител е страдал, с цел да е благополучен дядо ми, а дядо ми е страдал, с цел да може татко ми да е благополучен. После моят татко страда през целият си живот, с цел да съм благополучен аз. Сега е мой дълг да постъпя като тях.

След като изслушал разказът му, мъдрецът попитал:

-А до момента някой от твоята фамилия бил ли е благополучен най-малко за малко време?

-Не! Но пък аз съм уверен, че моите деца ще живеят щастливо! -отсякъл непознатият.

-Но по какъв начин необразованият ще научи другите да пишат, а къртицата ще научи орела да лети! -възмутил се учителят.-Научи се първоначално ти да предстоящ благополучен. Чак тогава ще можеш да покажеш на децата си по какъв начин и те да живеят по този начин.

Виж още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР