В предварителното производство е потвърдено, че има основания да се

...
В предварителното производство е потвърдено, че има основания да се
Коментари Харесай

Кой е Карим Хан поискал ареста на Путин?

В предварителното произвеждане е доказано, че има учредения да се има вяра, че президентът на Руската федерация Владимир Путин и комисарят по правата на децата при президента Мария Лвова-Белова носят престъпна отговорност за противозаконната депортация на украински деца от окупирани региони към територията на Руската федерация “.

Това се показва в изказване на Карим Хан, основният прокурор на Международния углавен съд.

Хан е английски юрист, специализирал в интернационалното престъпно право и човешките права. Заема сегашния си пост от 2021 година.

През 1997 година той е работил в Офиса на прокуратурата на Международния углавен арбитражен съд за някогашна Югославия. Участвал е в процеси в Международния углавен съд, Специалния арбитражен съд в Ливан, трибунала в Руанда и Камбоджа.

Мандатът на основния прокурор на МНС е с дълготрайност 9 години. Карим Хан е третият, заемал длъжността.

Молбите за арести са били подадени на 22 февруари, като съдиите сега издават заповедите за арест на Путин и Мария Лвова.

„ Това е първата стъпка във връзка с обстановката в Украйна, само че екипът ми продължава да работата си по следствието. Украйна е място на престъпление, което обгръща необятен аспект от хипотетични интернационалните закононарушения. Няма да се поколебаем да подадем спомагателни молби за арести, когато доказателствата го изискват “, акцентира Карим Хан.

Руската федерация не признава юрисдикцията на Международния углавен съд и счита решенията му за оскъдни, разяснява представителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитира Би Ти Ви.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР