В предизборно видео, публикувано от проруски телеграм канали, жителка на

...
В предизборно видео, публикувано от проруски телеграм канали, жителка на
Коментари Харесай

Бюлетини и картечници. Как гласуват местните жители в окупираните територии в Украйна?

В предизборно видео, оповестено от проруски телеграм канали, жителка на окупираната Запорожка област, запитана за какво гласоподава за Единна Русия, споделя непосредствено: „ Защото го популяризират от самото начало и ни оказват помощ “. А телеграм каналът Ateo Breaking заяви, че в едно от учебните заведения в Донецк на родителска среща хората не просто са били поканени да дойдат до урните, а непосредствено са били насърчавани да гласоподават за ръководещата партия: „ Силно предлагам на всеки родител да пристигна до изборната секция и гласувайте за Единна Русия. " Това е доста значимо за Донецк. "

 

Не единствено учебните заведения, само че и лечебните заведения евентуално са имали задачата да обезпечат изборна интензивност. Главният доктор на болничното заведение в Каховка Александър Шилович прикани хората да дойдат на изборите: " Болницата продължава да работи, изборната комисия продължава да работи. Ние ще стоим и всичко ще бъде наред с нас. Направете своя избор в интерес на нашето бъдеще. ”

Появи се и видео, на което мъж сякаш в окупирания Мелитопол изяснява схемата за превозване на гласоподаватели и припомня кой за кого би трябвало да гласоподава. Видеото е оповестено в телеграм канала MelitopolNews. Евгений Балицки и Владимир Салдо, които се назовават ​​ръководители на Запорожие и Херсонска област, оповестиха 8 септември за почивен ден, с цел да могат всички да отидат да гласоподават. А назначеният от Кремъл заместник-ръководител на Запорожка област Сергей Толмачев към този момент заяви, че даже жителите на Работино са дали своят вот. Това е селото, което украинските въоръжени сили освободиха в края на август.

 

Гласуването в окупираните територии не е като това, което хората са привикнали да назовават ​​избори. Местните поданици попълняха бюлетини в дворовете, по капаците на колите, тъкмо по средата на улицата. Избирателните комисии ходеха от врата на врата. Често с картечници. В новооткритите изборни секции има и въоръжени хора. На видеото се вижда мъж с автомат, където сякаш самостоятелен наблюдаващ от Бразилия хвали организацията на изборите.

 

Руската агитация разгласява десетки видеоклипове, в които наблюдаващи и членове на изборни комисии приказват за това какъв брой добре вървят изборите. Но телеграм каналът " Бердянска партизанска войска " видя, че не всички са удовлетворени. В един от локалните чатове гражданин се възмути, че някой е написал на бюлетината: „ Чакаме Въоръжените сили на Украйна “, а изборната комисия не желае да отвори урната, с цел да отстрани този „ срам “.

 

Вотът, който Русия организира в окупираните територии на Украйна, към този момент беше наказан от Европейската комисия и Съединени американски щати. А украинското външно министерство предизвести, че уредниците на вота ще би трябвало да понесат отговорност. Става дума както за нарушителите на закона за колаборационизма, по този начин и за съветски чиновници.

 

Превод от украински уеб сайтове: ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР